dinsdag 4 september 2012

Iets kleins, en Camelot

Na te zijn bezig geweest met de Kerstquilt, wat best een flinkerd is, had ik zin in even iets kleins. Vorig jaar had ik al eens bij De Quilthoeve een pakketje gekocht met strookjes en een malletje om ook zo'n lief vingerhoedjesquiltje te maken. En dat gaat natuurlijk prima, met die kleine stukjes: in de tuin, tijdens het oppassen, onder het t.v. kijken (wat ik eigenlijk bijna nooit doe), overal makkelijk mee te nemen. En dan heb je al snel dit resultaat:
De kleine vingerhoedjes zijn slechts 1 1/8 inch hoog en ik vond het een heerlijk werkje voor tussendoor. Maar zo'n grote vinger- hoedjesquilt? Nee, die gaat het niet worden, denk ik, omdat het monotoon werken mij niet zo ligt. Maar zo wordt het een lief poppenquiltje voor in het poppenwagentje van kleine Floor (oma moet dus nog de rand eraan en hem quilten...) Een beetje laat eigenlijk, want de "officiele" update is altijd op de 1e van elke maand, maar ik had hem echt klaar, de laatste toevoeging aan de Camelot-cirkels:
Afgelopen zaterdag ben ik weer heerlijk op stap geweest naar de Zomerfair van De Quilthoeve in Naaldwijk, waar het weer erg gezellig was en ik een heleboel bekende quiltsters tegenkwam, maar in de haast om 's morgens op stap te gaan ben ik mijn fototoestel dus vergeten, wat wel erg dom was. Wat ik wel kan laten zien, zijn de schattige borduurpakketjes, die ik bij Simone van atelier Soed Idee (wat was het daar druk!) heb ge- kocht:
Het rechter pakketje is een lief eekhoorntjes-speldenkussen met een opbergzakje voor een schaartje, en er zitten een eikeltjes- en eekhoorntjes-bedeltje bij. Gewoon heel schattig, ik ga hem snel maken. En de linker is een geurzakje, wat ik vooral kocht voor de prachtige kleur van het garen en het bijpassende stofje:
Jullie houden nog de foto's tegoed van de Kerstquilt, die echt helemaal af is, maar ik krijg hem alleen niet zo goed op de foto, dus daar ga ik mijn DS eens even lief voor aankijken.

20 opmerkingen:

Terray zei

Haha ik ben er ook weer, na een lange vakantie van bijna 6 weken. In vluchtig je blogje bijgelezen en wat goed dat de top van je kerstquilt al af is!! Ik zag m lekker dobberen in t bad ;-)

En je camelot schiet ook al zo lekker op! Goed bezig!
Nou en Floor boft maar met haar vingerhoedjesquilt voor in haar prachtige poppenwagen met eigen naam!
Je hebt nog een hoop af te maken dus :-)

Groetjes
Tertia

Marijke zei

Mooi je camelot!!!
En ja dat turkooise stofje helemaal geweldig! Heb ze ook beiden gekocht, hihi!
groetjes Marijke

sylvia zei

Leuke aankopen en je mams weer aan het handwerken gekregen: hoe meer zielen hoe meer vreugd....;)
Ik heb dat VH pakketje ook, vind het nog een heel gepriegel, geef mij maar een muis om te appliceren!!!
groetjes, Syl

Yvonne zei

Blijft mooi, zo'n vingerhoedjes quilt. Zit bij ook nog eens in de planning om te maken van restjes. Leuke borduurtjes heb je gekocht!

Rina zei

Je quiltje is leuk geworden. Hier ligt dat pakketje ook klaar voor ......
Een schitterend camelot blok heb je er weer bij en mooie soed-idee pakketjes. Veel plezier met het maken. Is er al weer zich op een hondje?

@nke zei

Wat zal het prinsesje blij zijn, hoeft beer het niet meer koud te hebben. De vingerhoedjes hangen hier in een quilthuisje.
Precies genoeg hè?

Quiltgroetjes *+*

Phebe and Jane zei

Ik ben benieuwd naar je kerstquilt. En wat leuk een poppendekentje voor je kleindochter. Daar zal ze blij mee zijn.
Groetjes,
Marian

Patricia zei

Leuk he dat speldenkussentje met die eekhoorns, zag het op haar site.Misschien als ze er nog over heb voor de webwinkel....
Je vingerhoeds zijn leuk, lekker kleurig.Zal leuk staan voor Floor.
Kleine projectjes erbij als je ook met iets groots bezig bent vind ik ook wel prettig.Even wat anders.

Groetjes Patricia

quilting Jeannet zei

Goed dat ik het zie, ik heb de vingerhoedjes ook nog ergens liggen, ergens.....in een doosje, wie weet, ook voor mijn kleindochter.Prachtige pakketjes van Simone!

Nardy zei

Leuk worden de vingerhoedjes! En het blok van Camelot ziet er ook prachtig uit (helaas is het mij niet gelukt deze maand...) Geniet van je aankopen! Fijne avond, groetjes Nardy

Guusje, zei

Wat een leuke vnigerhoedjesquilt is dit, goed idee ik wil ze ook nog maken maar niet zo groot. Je camelotster is erg mooi geworden, ben benieuwd naar de kerstquilt.

ineke zei

Weer een mooie camelot erbij. Leuke aankopen heb je gedaan. Had op verschillende blogs al gelezen dat het vrolijk dagje was. En zo'n klein leuk pakketje is altijd handig. Groetjes ineke

Monica zei

Lekker vrolijk wordt het vingerhoedjesquilt. en de camelot cirkerls ook al zo mooi!

Tilly zei

Leuke aankopen Ageeth, (ben ook gevallen voor het geurzakje vanwege de kleuren) Je Camelot blok ziet er weer prachtig uit. En succes met de vingerhoedjes, groetjes

Dorine zei

Hoi Ageeth,
mooi die Camelot en je vingerhoedjes dat is ook echt een jaren projectje lijkt me........

Debby zei

Mooi hoor, Ageeth, al je werkjes! Ik had een foto van jou in Naaldwijk gezien bij iemand anders d'r blog.

Groetjes Debby

Else zei

Leuk je vingerhoedjes en mooie aankopen gedaan dat wordt lekker prikken! Fijn weekend, knuffel Else

En uuhhh we hebben wat voor de boefjes ingepakt, hoeven ze niet aan ..... te knabbelen!!

Dorine zei

Hi Ageeth
leuk dat je ook met die kerst quilt begint.
Je kan me er ook prive over mailen hoor mijn email staat op bij mijn profiel
kon die van jou zo gauw niet vinden.
Ik heb een nieuwe......
suces ermee fijne zondag

Millie en Miles zei

Wat een boel vingerhoedjes wouw echt niet normaal, super leuk !!! en wat een prachtig blok heb je weer gemaakt. het eekhoorntjes speldenkussentje ziet er ook super schattig uit en ik ben erg benieuwd naar je kerstquilt....

Unknown zei

Weer een prachtig Camelot blok! En wat een leuke borduurtjes. Helaas ligt de quilthoeve een beetje ver voor me. Jammer had er graag eens willen kijken.