donderdag 20 september 2012

"Tante Ageeth, kom je even kijken?"

Gisterenmiddag werd ik gebeld door mijn (enigste) nichtje van 8 jaar, en zij wilde heel graag, dat ik even kwam kijken, want haar papa (mijn broer dus), had haar kamertje mooi behangen en ze was er heel trots op. Nou, dan stap ik dus snel in de auto, want als je mijn enigste nichtje bent, en ik haar enigste tante, dan is er natuurlijk geen andere optie, dan gebeurt dat direct! En wat had ze een binnenpret, want er wachtte me een hele grote verrassing:
De quilt, die ik maakte voor haar zevende verjaardag, was opgehangen en het behang was zelfs qua kleur er helemaal op afgestemd! De "Life is a Celebration"-quilt zit nog een beetje in de kreukels, omdat hij opgevouwen is geweest, maar hij moest direct worden opgehangen om mij te verrassen. Wat een lieve nicht! Het afgelopen jaar werd hij regelmatig door haar uitgevouwen en bewonderd en nu is ze geweldig blij, dat hij eindelijk hangt! En als je dan een quilt voor iemand maakt, dan is er niets mooiers dan te zien, hoe trots ze is. Lieve Manouk, ik heb hem met liefde voor je gemaakt, je weet de betekenis van de blokjes en ik vind het super, dat je het zo waardeert, en dat voor een meisje van 8 jaar! En daarom je foto op mijn blog, beloofd is beloofd!
Nu ga ik snel boodschapjes doen, want morgen vertrekken we voor een lang weekend naar onze Oosterburen (enne... het huis blijft achter in de zorgzame handen van mijn (karate-)zoon...), om er even een keertje tussenuit te zijn. Daar komt bijna nooit wat van met een man-met-een-eigen-bedrijf, maar nu gaan we het er even van nemen en we hopen op in ieder geval droog weer. Er zal wel niet veel van hand- werken terecht komen, want ook kleine Floor en haar papa en mama gaan mee, maar heel optimistisch pak ik toch wat in, want een dag zonder handwerken, dat gaat eigenlijk niet. Dus mijn nieuwste paar sokken-in-wording, dat net op de naaldjes staat, gaat mee:
en heel wat bolletjes haakkatoen, want afgelopen dinsdag hebben jongste dochter en ik een workshop "Granny Squares"-haken gevolgd, en dat is nog een hele uitdaging als je zo weinig haakervaring hebt als wij. Maar er is een beginnetje gemaakt en we blijven lekker dooroefenen, want uiteindelijk wil mijn dochter een sprei op haar bed:
Fijn weekend allemaal!!!

19 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Wat een schattige foto van de trotse Manouk naast haar mooie quilt.
Ik wens je een fijne vakantie toe. En het klopt wat je zegt: een dag zonder handwerken kan niet.
Groetjes,
Marian

Rennie zei

Wouw wat moet jij ongelooflijk trots zijn en volgens mij ben je gegroeid. Je hebt een schat van een nichtje. Maar eerlijk is eerlijk.... Wat is dit een geweldig leuke en mooie quilt en dan die kleuren. Gewoon om van te kwijlen. Geniet maar van je weekend uit. Vergeet niet leuke foto's te maken. Gelijk heb je om een breitje mee te nemen. Never a dull moment toch!

Marijke zei

Ooo dat was een verrassing wat leuk!!! Wat een mooie quilt!!! Ik had hem nog niet gezien en wat een lieve kleurtjes kan mij voorstellen dat ze het erg leuk dat de quilt nu in haar kamer hangt!
groetjes Marijke

sylvia zei

wat een schat van een nichtje, maar ook tante en een mooie-meisjes-quilt!!
Heel veel plezier tijdens je weekendje uit, geniet met volle teugen!!
En laat die sokken maar thuis, komt vast niets van.....;)
groetjes, Sylvia

quilting Jeannet zei

Veel plezier op je weekendje weg Ageeth. Je sokkenwol past ook wel bij de quilt, die heel erg mooi is!

Diana zei

Veel plezier op vakantie en geniet ervan. Mijn man heeft een boekwinkel dus ik weet hoe het gaat met een man-met-eigen-bedrijf en vakantie.

Heel leuke quilt voor je nichtje, heb het patroon nog niet eerder gezien.

Anoniem zei

Wat een geweldige quilt voor een superlief meisje. Dat is een cadeau wat een leven lang mee gaat. Geniet maar lekker van het weekend uit.

Yvonne zei

Wat een superlief en mooi nichtje heb jij! En wat is ze duidelijk blij met haar quilt, volgens mij staat de nieuwe generatie quilters al klaar met haar hoor! Je quilt is dan ook prachtig, fijn dat ze het zo kan waarderen! Mooie sokjes ben je aan het breien en dan ook nog haken.....Bbbzzzz.....bezig bijtje!

Tilly zei

Wat een mooie quilt Ageeth, veel plezier bij de oosterbeuren. groetjes

Debby zei

Wat leuk als je ( quilt ) werk zo word gewaardeerd! Het is dan ook een hele mooie! Veel plezier in Duitsland!

Groetjes Debby

Daniƫlle zei

Wat een schatje!! Je nichtje bedoel ik! Heel mooi weekend en veel haak en brei plezier!! liefs, Daniƫlle

marion zei

fijn weekend en een paar prachtige sokjes op de naald

Anoniem zei

Dat is nog eens een leuke verrassing, en wat hangt je quilt op een mooie plek. Fijn dat je nichtje er zo blij mee is, en dat zelfs de muren er op aangepast zijn. Mooi werk!

Patricia zei

Hij hangt daar prachtig en wat is ie groot! Heel mooi hoor.
Een fijn vakantieweekend, geniet ervan!
Groetjes Patricia

conny's quilts zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
conny's quilts zei

Hoi Ageeth. Wat een mooie quilt voor je nichtje en wat leuk dat ze je zo verraste!
Ik heb ook een verrassing voor jou, je hebt mijn give away met French General lapjes gewonnen! Mail me na je weekendje weg maar gauw je adres op connysquilts@live.nl

Guusje, zei

Wat een mooie foto van een trots nichtje. Kan me voorstellen dat je het helemaal geweldig vind, het is een prachtige quilt.

Annelein zei

Bij zo'n foto smelt je toch helemaal?!!

Unknown zei

Wat een lieve meid! Zo trots staat ze daar. En de quilt is ook prachtig. Heerlijk zo genieten. Mooie sokken op de pen, je bent maar een bezige bij.