woensdag 12 september 2012

Klaar voor de Kerst!

Hoewel het nog herfst moet worden, en ik moet zeggen, dat ik dat altijd een heerlijk jaargetijde vind, ben ik toch al helemaal klaar voor Kerst! Want ik heb hem (of is het haar?) nu echt h-e-l-e-m-a-a-l AF!!! Na ruim anderhalf jaar er aan gewerkt te hebben (in het begin heel fanatiek, later, met het quiltwerk, steeds minder fanatiek...) is het voor elkaar: mijn Kerstquilt, naar de BOM "'t Was the Night before Christmas" van Bunny Hill designs, is een heuse AFFO, inclusief (schuin-van-draad) binding, ophangstrook en label. Omdat het mij niet lukte hem mooi op de foto te krijgen, heeft mijn lieve zoon dat voor mij gedaan met zijn super-fototoestel. Het is wel jammer, dat de kleuren in het echt veel "doffer" en matter zijn dan op de foto, waar ze een beetje fel overkomen, waarschijnlijk door een over-ijverige flitser. Maar voor de quilt-experts: hij is gemaakt van de stofserie "Petite Ecole" van French General, dus in het echt is hij mooi poederachtig donkerrood. En hier is hij in volle glorie:
Ik heb ervoor gekozen, om, net als in het origineel, de quilt machinaal te quilten met verschillende patronen, soms een achtergrond met krullen, sterretjes, hulstblaadjes, wantjes en kerstsokjes, soms vlakken in te vullen met kerstboompjes, sterren en hulstbladeren:
Ik dacht, toen ik daaraan begon, dat dat redelijk snel zou gaan, en ik vond het fraai, zo in het origineel. Toch, over die snelheid heb ik mijn mening een beetje moeten bijstellen, nadat ik een paar blokken had gequilt. Het is veel tekenwerk voor de motiefjes in de afzonderlijke blokjes en het free-motion quilten was best zwaar op mijn oude Berninaatje, maar na zoveel jaren intensief samenwerken, hebben we het karwei toch geklaard:
En ik ben nu best tevreden met hoe het is geworden.
De borders en hoekblokken zijn gevuld met krullen, sterren en kransen:
En het allerlaatste was eigenlijk het allerleukste: het toevoegen van hele kleine knoopjes als oogjes voor de muisjes, en lieve kleine strikjes zo hier en daar, en nog andere knoopjes:
De quilt gaat nu even opgerold de kast in, en over een kleine 3 maanden mag hij weer tevoorschijn komen en mooi gaan zijn bij ons in de kamer aan de muur. Ik ben nog nooit zo vroeg geweest met mijn Kerst-voorbereidingen!

28 opmerkingen:

Ieke78 zei

Impressive! Mooi is je quilt geworden! Mijn complimenten!

Millie en Miles zei

Wouw hij is echt prachtig !!! Staat ook nog op mijn verlanglijstje om te maken.... ben nu scandinavian christmas aan het maken....Vind hem echt super mooi dat wordt genieten met kerst !!!

Lida zei

Gaaf! Hij is echt prachtig geworden! Zo leuk de manier waarop je hem hebt doorgequilt! De hulstblaadjes doen het fantastisch erbij! Groetjes
Lida

Unknown zei

Prachtig!
Groetjes, Mascha

Nardy zei

Oh prachtig Ageeth! Wat mooi geworden. Het quiltwerk ziet er ook erg mooi uit! Genieten straks met Kerst! Groetjes Nardy

quilting Jeannet zei

Wat is het een prachtig werk geworden, en zo keurig gedaan allemaal. Het kostte wat moeite maar dan heb je ook wel ieder jaar met kerst een topstuk in huis. Geniet er maar van.

neeftje zei

Wat mooi geworden! Super!

conny's quilts zei

Wat een schitterende quilt is dit geworden!

Daniëlle zei

Hij is werkelijk prachtig geworden joh! Het duurt nog wel even maar het vooruitzicht dat tie aan de muur komt te hangen .... super! Liefs, Daniëlle

Debby zei

Hij is PRACHTIG geworden! En ik kan het weten, ik heb hem in het echie gezien!

Groetjes Debby

Phebe and Jane zei

SCHITTEREND! En je bent er op tijd bij, zo voor de kerst. Ik heb ook een paar lapjes van Petite Ecole. Hele mooie kleuren zijn dat. En wat is je quilt mooi en netjes gemaakt. Daar kun je echt trots op zijn.
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Hij is prachtig geworden die kan straks schitteren.

Patricia zei

Ik vind hem prachtig !
Zo mooi al die motiefjes die je gequilt heb!
Hij zal prachig hangen aan je muur.

Groetjes Patricia

Yvonne zei

Wat een TOPQUILT Ageeth! Echt helemaal geweldig, wat zal je trots zijn! Heerlijk vooruitzicht dat ie straks aan de muur hangt te pronken met de kerst!

Tilly zei

Ageeth wat is deze prachtig geworden, daar heb je erg je best op gedaan. jammer dat je nog 3 maanden moet wachten om de quilt op te hangen. kleuren vind ik erg mooi. groetjes

Simone zei

Ooooh Ageeth, wat is ie mooi geworden! Dat heb je nog best snel gedaan... Ik ben nog steeds bij blok 4 blijven steken :(
Ooit zal ie toch ook wel afkomen?

Terray zei

S*C*H*I*T*T*E*R*E*N*D, wat een BEAUTY. Een quilt waar je trots op mag zijn!!

Groetjes
Tertia

Hennie zei

Prachtig Ageeth, hij is super mooi geworden en ruim optijd klaar gefeliciteerd.

Groetjes Hennie

Monica zei

Oh, wat is dit een leuke quilt, nu nog even wachten tot het december is

Marijke zei

Mooi geworden, prachtig gequilt en klaar om aan te muur te hangen!
super!
groetjes Marijke

sylvia zei

Ageeth: W*O*W......S*U*P*E*R........F*A*N*T*A*S*T*S*C*H........kan nog wel even doorgaan: chapeau, ik vind je quilt een bjoetie!!
Heel mooi gemaakt!!!
Je snapt wat ik vandaag ga doen, was het al een beetje van plan, maar nu ben ik over de streep: ik begin een nieuw blok!!!!

Eén ding is voor mij lastig: quilten met de naaimachien, knap gedaan door jou, ik ben daar helemaal niet goed in, ook al heb ik een Husq Quiltexpression!! Heb jij eerst alles getekend en toen ge-free-motion-end???
Groetjes, Syl

Dorine zei

Hij is supermooi geworden!!!!!!!!

ineke zei

Wat is het een mooie quilt en wat heb je hem mooi doorgequilt. Schitterend. Wat zal die stralen in December. Groetjes ineke

Carin zei

Mijn komplimenten, je quilt is prachtig geworden.

jolanda zei

Oooooooh Ageeth, wat práchtig!!!!!! Ik ben er helemaal wég van! En ik heb hem een tijdje geleden al in het echt mogen bewonderen natuurlijk, weet je nog? Dat was bij Aztec Rose en ik vond hem toen al schitterend ook al had je nog niet alle blokken klaar.
Jij kunt vast niet wachten nu tot het kerst is hé? ;-)
groetjes, Jolanda
p.s.: dankjewel ook voor je lieve woorden op mijn blog... het doet een mens zó goed dat medeleven wanneer je dat net even nodig hebt.

Nelleke zei

Hallo Ageeth ik sluit me volledig aan bij de vorige blogsters de quilt is superdeluxe geworden.Vond het ook altijd een erge leuke om te zien en met Kerst gaat het pronken worden.Groetjes en een fijne week Nelleke

marion zei

wat een supermooie quilt. Geweldig.
Je hebt trouwens een leuke blog. Mag ik je linken op de mijne?

Anoniem zei

Oh, ik zie dat ik ook nog niet op deze beauty gereageerd heb: wat is 'ie prachtig geworden!!! Ik vind het een super patroon, en elke keer als ik er 1 zie, denk ik: *ooit*... ;-)