dinsdag 21 augustus 2012

Ik ben er weer....

Hoogste tijd voor een blogje, want dat is er een beetje bij ingeschoten de laatste tijd. Dit kwam door topdrukte in de prive-sfeer, met heel veel oma-oppasdagen (Floor was ook nog ziek, had de zogenaamde "Zesde Ziekte", maar is gelukkig weer helemaal beter) en een moeder met een gebroken arm. Onze geplande weekendjes-weg zijn er ook helemaal bij ingeschoten, maar dat komt nog wel een keertje goed. En wat was het heet de laatste dagen... Nu ben ik de laatste, die ooit zal klagen over het weer, want daar kun je toch niets aan veranderen, het "komt-zoals-het-komt", maar ik heb wel de werkjes er een beetje op aangepast. En wat doe ik als ik even tijd heb bij warm weer: borduren! Heerlijk in de schaduw in de tuin, ijstheetje erbij en lekker op het gemakje. En voor je het weet is dan de allereerste biscornu klaar en nog een lief klein speldenkussentje voor in mijn kleine naaidoosje:
Ik heb een middagje gebruikt om een makkelijk, klein borduurtje van een "Ouwe Kraai" af te maken:
Ik moet er nog even over nadenken wat ik ervan ga maken: een dekseltje-op-een-doosje, gewoon inlijsten of een klein etuitje.... Verder maakte ik een stitchery, met het Cosmo-garen, wat heerlijk werkt. Hiervan ga ik een kussentje maken:
En ik heb eindelijk moed gevat om te beginnen aan een borduurpatroon, waarin "petites" worden geborduurd. Dat houdt in, dat er op de 32-count borduurstof wordt geborduurd met 1 draadje borduurzijde over 1 draadje van de stof, en dan een kruisje. Dit is echt priegelwerk, maar met een +3 leesbril en niet al te veel haast, is het al een eind gelukt:
Ook met de breirol ben ik helemaal "bij", en wat wordt hij best indrukwekkend:
Als laatste wil ik jullie ook nog laten weten, dat ik vandaag in de krant stond... Mijn moeder belde vanmorgen al vroeg om door te geven, dat ik was gespot door een paparazzi en in de krant was verschenen met ..... een sok!
Het artikel is ter gelegenheid van de open dag bij handwerkwinkel Joli in Puttershoek, waar ik een tijd geleden de cursus "Sokken breien" volgde (ik ben de 2e van links met de bruine streepjessok). De titel boven het artikel was geweldig en maakte mijn dag helemaal goed; als je nog wordt gezien als "jongere", ja, dan mogen ze mijn foto best gebruiken!

15 opmerkingen:

Patricia zei

Wat leuk zég dat je in de krant staat, met een sok :-)
Je speldenkussentjes zijn erg leuk geworden en dan met zo'n lief schaartje eraan.
Leuke stofjes bij de stitchery.
Je bent toch aardig bezig geweest ondanks je familie en de warmte hoor.
Mooie patronen in je breirol.
Tis zeker petit borduurwerkje maar ik hou daar ook wel van, al staar je je eigen er soms kippig op.
Sterkte met je moeder.

Groetjes Patricia

ineke zei

Ja leuk hoor om zo in de krant te staan. Wat een mooie borduurwerkjes heb je gemaakt. Jammer van je uitjes, maar voor het goede doel toch. Succes er mee groetjes ineke

sylvia zei

hallo BB, bekende breister, goed je weer te lezen en wat een gezellig verhaal!
Je bent lekker bezig met van alles en nog wat!! En met 1 draadje over 1 draadje 32 count borduren is inderdaad een uitdaging, pfiew, maar aan jou zeker besteed!!
En nu maar hopen dat zieke kleindochter voorlopig niet meer ziek wordt en er voor jullie wat weekendjes-weg gepland kunnen worden!!
groetjes, Sylvia

Else zei

Het komt vast weer goed met je uitjes, je hebt niet stil gezeten ondertussen. Mooie borduurtjes zie ik voorbij komen en leuk dat je in de krant stond. Knuffel Else

Phebe and Jane zei

Leuk hoor met je foto in de krant. En wat een leuke borduurtjes laat je zien. Da's het juiste werkje als het zo heet is. En dus niet een tunnel aanzetten zoals ik afgelopen weekend gedaan heb.
Groetjes,
Marian

Marijke zei

Wat een mooie huisjes biscornu en ooo die kraai ook geweldig leuk!
groetjes Marijke

Ansje zei

Prachtige borduurtjes! Heel fijn en ontspannen is borduren he?Groetjes Ansje

Rennie zei

Heerlijk je blog te lezen. Jij kunt je dus ook makkelijk aanpassen. Niet zuchten maar de medaille omdraaien. Hij heeft twee mooie kanten. Ik heb genoten van je mooie borduurwerk. Daar kan ik nog wat van leren. Ik hoop je snel weer te zien. We blijven nog een week in Anduze. Tot snel!

Tilly zei

Wat leuk dat je zo in de krant komt, je dag is weer helemaal goed lol
Je borduurtjes zien er prachtig uit, zo'n brilletje is een uitkomst, gebruik er ook een. Succes met het priegelwerkje. groetjes

Yvonne zei

Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt, ben helemaal weg van dat schattige speldenkussentje met die leuke huisjes! Fijn dat Floor weer helemaal beter is. Kan je weer genieten van de Oma-dagen!

Guusje, zei

Zo te lezen heb je het zeker druk gehad ik hoop dat het met iedereen weer beter gaat. Mooie borduurwerken heb je gemaakt, ja daar was het zeker lekker weer voor.

lydia zei

Leuk geworden Ageeth.....en wat ziet dat er gezellig uit in de krant.En dan ook zo'n compliment erbij.
Beterschap voor Floor en je moeder

Annelein zei

Wat laat je een prachtige handwerkjes zien....

En je breirol gaat helemaal goed!!!

Deze week komt er eindelijk weer een nieuw patroontje... *Ü*...

Millie en Miles zei

Wouw wat een prachtige blog, ik ben helemaal onder de indruk van al je mooie projecten echt schitterend. Prachtige borduurwerkjes. Binnenkort ga ik met de camelot beginnen en zo leuk om bij jou te zien dat je er al zoveel mooie gemaakt hebt echt prachtig !! Kom zeker vaker terug

Mien Quiltmuts zei

Mooie Blog, ik ga je zeker af en toe volgen en heb je toegevoegd! Ben helemaal weg van jouw camelotcirkels!

Annemieke - http://mienquiltmuts.blogspot.nl/