vrijdag 18 mei 2012

Vooruit dan, dit wordt de laatste keer.....

..... dat ik jullie nog een keer laat zien, waarmee ik in 2008 ben opgehouden. Op mijn vorige blogstukje kreeg ik een paar ver- baasde reacties, dat zoiets bestond, "hondenmaakster". En dat was dus precies wat ik deed: hondenmaken van mohair en alpaca, naar eigen ontwerp, heel arbeidsintensief, met een frame van binnen, een soort "skeletje" dus. Ik stond ermee op beurzen, verkocht ze in binnen- en verre buitenlanden. En op een gegeven moment was het "op", het kostte te veel energie, gaf te veel stress en het was lichamelijk zwaar werk. Graag wilde ik nog een bepaalde, best prestigieuze prijs winnen, en dat gebeurde... en toen ben ik er mee gestopt en lekker, gewoon voor mezelf, gaan quilten. Nog steeds tot teleurstelling van mijn gezinsleden, die maar niet kunnen begrijpen, dat je dat aan-elkaar-naaien-van-lapjes leuker vindt dan het maken van deze "soft-sculpture" hondjes (zo heet dat met een chique woord). Dus hier komen ze dan nog een keer, voor het allerlaatst.
En natuurlijk maakte ik onze Don van mohair (die was echt voor mijzelf):
Dit is mopshond "Elise", die me de Duitse "Golden George" opleverde:
En hier nog een keer samen met een Franse Bull:
En als laatste een Poedeltje, gemaakt van echt oude krul- mohair, met tandjes en tongetje (en daarbij gebruikte ik geen lijm!):
Alleen deze hondjes heb ik nog over van mijn uit-de-hand-gelopen hobby. En ik heb er zeker geen spijt van, dat ik ben gaan quilten, heerlijk in mijn eigen tempo' zonder "deadlines" ! Fijn weekend iedereen. Ik ga weer lekker met lapjes in de weer!

18 opmerkingen:

Mupminoes zei

Oh, wat een mooie hondjes, ze lijken wel echt

Rennie zei

Wat geweldig. Ik kende je toen nog niet. Ik dacht in eerste instantie dat ze echt waren. Verhip ze is een kennel begonnen. Wat zijn ze geweldig. Koester ze maar!

Thea zei

Ook ik dacht dat ze echt waren... je bent een kunstenares, ze zijn prachtig gemaakt!!
Maar je quilts mogen er ook zijn ;-)))

quilting Jeannet zei

Oh, Oh Ageeth, ze zijn werkelijk te mooi om te zien, geweldig dat je zoiets kan...als er nu maar niet allerlei quiltsters op je af komen om hun hond(je) te laten vereeuwigen

Annelies zei

Wat moet dat een werk zijn om ze zo mooi te maken.

Cybele's patch zei

Ze lijken verbazingwekkend echt. Wat knap dat je dat kunt.

marijke's crea zei

Moest echt twee keer kijken... ze lijken wel echt... zag de franse bull en zo'n hond heeft mijn dochter en zoooo mooi!
groetjes Marijke

Debby zei

Ze zijn prachtig!! Maar als een hobby veranderd in werk met deadlines is het niet leuk meer. Wel fijn dat je deze nog hebt!

Groetjes Debby

Patricia zei

Wauw! had geen idee , ze zijn prachtig.
fijn weekend
groetjes patricia

jolanda zei

Wauw Ageeth... wat knáp!!! Geen idee hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. Die rimpels van de mopshond bijvoorbeeld... nét echt! Ik kan me voorstellen dat dit ontzettend veel werk geweest moet zijn en die prijs was dik verdiend!

Guusje, zei

Wat zijn ze allemaal prachtig. Knap dat je dit hebt kunnen maken.

Tilly zei

Wat zijn ze mooi, kan me voorstellen dat dit heel veel werk is geweest.Knap hoor. Veel plezier met je lapjes, maar dat lukt vanzelf dacht ik zo. groetjes

Miranda zei

Leuk! Om te lezen dat er vele quilter ook nog andere levens hebben dan lapjes...en wat zijn jou beesies zo levensecht...heerlijk om zo veelzijdig te zijn Ageeth en koester je herinneringen en knuffels

Heleen zei

Wowww, ik wist niet dat het bestond om zelf zulke mooie honden te maken. Erg knap! en ze lijken zo echt. Leuk dat je het met ons deelt! En gewoon doen wat je leuk vind. Wie weet maak je ooit wel weer eens een hond.

Phyllis zei

Oh, wat een leuke beestjes... en je hoeft ze niet uit te laten ... en ze kunnen alleen thuis blijven zonder aan de bank of door het telefoonsnoer heen te knagen...

Annelein zei

Meid wat kunstig.... ik ben even helemaal sprakeloos.

Ik dacht echt even toen ik de eerste foto zag dat het echte honden waren!

Voor vandaag wens ik je een hele fijne oppasdag toe en veel breiplezier.

Heerlijk zo'n klein hummeltje om je heen. Eén van de voordelen van oma zijn. Tja... daar moet ik nog een poosje op wachten...

Judith zei

Ageeth, ook ik dacht dat ze echt waren. Wat knap, en wat fijn dat je er nog een aantal voor jezelf hebt. En wat heerlijk dat je nu je energie in quilten kwijt kunt!

Terray zei

Ohhhhhhhhhhhhhh wat prachtig...ik smelt helemaal weg bij het zien van deze prachtige honden.
En dan Don...ik zag natuurlijk gelijk dat het een cavalier is. Die je nu nu zeker nog meer dierbaarder geworden.
Prachtig Ageeth!!

Groetjes
Tertia