dinsdag 15 mei 2012

Dit is me toch leuk!

Afgelopen zondag was het natuurlijk Moederdag! En al zijn mijn kinderen al lang de leeftijd voorbij, dat ze stiekem cadeautjes maakten op school en je dan op zondagochtend wakker zongen met hun moederdag-liedje en kruimelige beschuitjes-op-bed, ze vinden het nog steeds leuk om me te verrassen. En wat ben ik door ze verwend, en (bijna) alles zelf verzonnen! Ik kreeg onder meer dit:
Zalige verwenners van Sabon in mijn favoriete geur Lavender-Apple en badcupcakes van The Beauty Bakery. En een quiltboek (natuurlijk!); deze had ik dus zelf uitgezocht in Veldhoven, in opdracht van mijn zoon, want dat vond hij zelf te moeilijk. Er staan prachtige antieke quilts in in de kleuren rood-groen-geel, en als bonus het patroon voor 5 van deze quilts. Die gaan ook weer op mijn lijstje-voor-ooit. En mijn jongste dochter had een wel heel origineel cadeau verzonnen. Hieraan kan ik merken, dat ze het nog steeds jammer vindt, dat ik mijn werk als "honden- maakster" heb opgegeven (dat vertelt ze me dan ook regelmatig). Maakte ik eerst dingen als dit:
Nu kreeg ik voor moederdag dit van haar:
Het is een pakketje om van schapenwol met een soort vlijmscherpe naaldjes een Ierse Wolfshond te vilten, die uiteindelijk slechts 15cm groot zal zijn. En dat lijkt me toch leuk om te doen!!! In het katoenen zakje zit een flinke dot grijze schapenwol (gewassen) en nog wat kleine plukjes licht en donker en de naaldjes, en uiteraard de handleiding. En moet je eens zien, wat je met een beetje wol, de viltnaaldjes en natuurlijk een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen kunt maken:
Ze zijn toch gewoon te leuk? Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat, en dat zal waar- schijnlijk niet zo lang duren, want ik kan niet wachten om eraan te beginnen!

14 opmerkingen:

Patricia zei

Je bent weer verwent met mooi kadootjes , leuk hoor.Ik vind dat pakketje van die ierse wolfshond ook zo bijzonder, nog nooit gezien. Hoop dat je hem snel kan laten zien :-)
En eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig naar
wat voor honden je allemaal gemaakt heb.

Groetjes Patricia

sylvia zei

wat een leuk kadootje!! Ja, die andere dingen natuurlijk ook, maar hondjes vilten: weer een nieuwe hobby erbij!!!

Nardy zei

Leuke kadootjes, een quiltboek is natuurlijk altijd goed, maar die hondjes zijn schatjes! Lijkt me leuk om te doen. Groetjes Nardy

quilting Jeannet zei

Jeetje wat een leuk cadeautje Ageeth van die Ierse Wolfshond, heeft een bekende quiltster die hond ook niet.....En je Sabon is ook geweldig. Ben je er al aan begonnen? aan de hond dan...haha

Terray zei

Nou jij bent echt lekker verwend. Ik kreeg een knutsel gemaakt op school ;-) en een rijstwafel met appelstroop en een kop koffie op bed ;-)

Maarre wat grappig...hondenmaakster. Ik wist wel dat er beren werden/worden gemaakt, maar dit heb ik nog nooit gezien. Jammer dat je dat niet meer doet want anders......tja wij hebben 2 cavaliers ;-)

Lieve Groetjes
Tertia

Rennie zei

Wat een heel leuk cadeau ik ken zulke patroontjes met vullingen niet.

Tilly zei

Wat een mooie cadeau's Ageeth, de hond lijkt me erg leuk om te doen, zal je vorderingen in de gaten houden. veel plezier ermee. groetjes

Guusje, zei

Wat een heerlijke verwennerij en wat mooi die zelfgemaakte honden. Ben erg benieuwd hoe deze zal gaan worden.

Unknown zei

Je bent lekker verwend. En ben heel benieuwd naar dei hond vilten. Ik las die techniek al in de Mollie Makes maar het leek me nog niet makkelijk.

Debby zei

Wat heb je een leuke kado's gekregen! En dat hondje,.... Ik ben benieuwd!

Groetjes Debby

Phebe and Jane zei

Leuke cadeautjes. Dat boek heb ik ook. Mooi he. Daar ga ik zeker nog eens een quilt uit maken.
Groetjes,
Marian

Jossie zei

Geweldig, wat heb je leuke en aparte cadeautjes gekregen. Ben heel benieuwd naar de hond. Wist niet dat er zulke pakketjes bestonden.

Miranda zei

OOOoh, dat vilten van beesies lijkt mij ook zo geweldig... Die voorbeeldjes zijn snoepjes! Veel plezier ermee

Annelein zei

Hier ben ik ook erg benieuwd naar... *Ü*...