dinsdag 1 mei 2012

Camelot-cirkels 5 en 6 en een teleurstelling

Deze maand is het weer gelukt om er wel 2 cirkels voor de Camlot-quilt bij te maken! Het is een heerlijk werkje om zo met de hand te doen, en de meeste steekjes worden dan ook gemaakt terwijl ik aan het oppassen ben op kleindochter Floor. Dit is blok 5 geworden:
En zo ziet blok 6 er uit:
En omdat we nu toch aan het "updaten" zijn, zo ziet Floor er nu uit (helaas niet helemaal scherpe foto):
Ze is al weer 9 maanden, kan zitten en heeft 2 prachtige tandjes! Als jullie mijn blog regelmatig lezen, zal het zijn opgevallen, dat ik de foto van de puppy's heb verwijderd. En dat heeft te maken met het teleurstellende nieuws, dat ik vorige week kreeg. Een van de pups, en dan ook nog degene, die zeer waarschijnlijk hier zou komen wonen, heeft een aandoening, die nogal complex is en onduidelijke gevolgen heeft voor zijn toekomst en alles te maken heeft met de spieren en gewrichten. Ik vind het vooral heel vervelend voor de fokster, die hier niets aan kan doen. Daarom heb ik de foto's van mijn blog gehaald. Hoewel sommigen weten om welk ras het gaat, zal ik dat daarom hier ook niet vermelden. Ik zou de pup het voordeel van de twijfel kunnen geven en kunnen afwachten of hij er niet blijvend last van gaat hebben, maar na overleg met mijn dierenarts heb ik toch maar besloten te wachten op een volgend nestje. En dan besef ik pas, hoe graag ik het echt weer wilde, zo'n rondscharrelend hondje in huis! Het wachten zal misschien best lang worden, omdat er hier in Nederland maar een handjevol fokkers van zijn en ze kleine nestjes krijgen. Dan maar veel tijd besteden aan het quilten, dat verkort misschien de wachtperiode....

15 opmerkingen:

Lida zei

Oh wat is het een dot van een kindje, ja Oma daar mag je best trots op zijn! Beeldschoon net als je blokken! Jammer van je hondje, maar wij hebben een hond gehad met oor problemen en dat heeft een aardige auto gekost aan operaties en medicijnen en het is nooit helemaal goed gekomen, direct beginnen met tobben is ook niet leuk voor jullie en voor het hondje! Meer geluk voor de volgende keer, groetjes
Lida

Marijke zei

Wat een prachtige blokken zijn dit weer geworden met de William Morris stof!
Ach jammer dat de hondjes niet helemaal gezond zijn, maar er komt er vast een die het helemaal voor jullie is!
groetjes Marijke

Judith zei

Ach meid wat een teleurstelling, ik kan me dat echt heel goed voorstellen. Maar om je te gaan hechten aan een zieke pup???? Ik denk zelf dat je een goed besluit hebt genomen. Je camelotblokken zijn prachtig, net zo als je gezonde Kleindochter@!! Fijne dag

Debby zei

Wat heb je een mooie kleindochter! En wat jammer van je puppy. Je had je er zo op verheugd, maar het is beter zo. Onze hond Wendy had het benauwd en ben naar de dokter geweest. Ze heeft een vergroot hart en zal waarschijnlijk altijd medicijnen moeten gebruiken. Hoogst waarschijnlijk een kwaal wat bij dit ras hoort en daar ben je mooi klaar mee. Nee, dan maar even wachten op een gezond hondje!

groetjes Debby

Miranda zei

Zo leuk om steeds meer "eigen" Camelots te zien! EN wat zul je genieten van die kleine meid...een schatje zo te zien....en dat hondje komt heus wel weer en zal het wachten beloond worden....daaaaggggg

Tilly zei

Je blokken zijn weer prachtig geworden, mooie kleuren. Wat jammer dat je nog even moet wachten op een gezelschaps dame of heer op 4 pootjes. Wat een schattige kleindochter heb je.
fijne dag vandaag Tilly

jolanda zei

Wat zul je teleurgesteld zijn Ageeth. Maar het advies van je dierenarts is toch wel goed lijkt me... het is toch veel fijner om een gezond hondje te nemen zodat je er extra lang van kunt genieten!
Je blokken zijn weer heel erg mooi!!
groetjes, Jolanda

Rennie zei

Ach wat vervelend nou voor je. Je had er zo op gehoopt. Het enige wat ik voor je kan doen is je uitnodigenom van onze heren mee te genieten. Als je zin hebt mail je me maar! Sterkte!

Patricia zei

Wat jammer dat het zo uitpakt met de pup maar wel een wijs besluit. Nu weet je ieder geval dat je er weer helemaal klaar voor bent, voor een hondje bedoel ik. Hoop voor jullie dat er snel weer een nestje komt.Of wat dacht je van een Markiesje?Die vind ik zelf ook zo leuk maar ook wel een wachtlijst.
Hoop ieder geval dat je er niet al te lang op moet wachten voor er weer wat pluizigs in huis is.
En je heb gelukkig nog genoeg afleiding toch?
Je mooie kleindochter en de blokken zijn ook weer zo mooi geworden.

Groetjes Patricia

Guusje, zei

Wat een leuke foto en wat een mooie blokken heb je gemaakt. Wat sneu van de pup voor jouw, de fokker maar ook voor het diertje. Ik hoop dat je snel een andere pup krijgt en het voor dit diertje nog een beetje meevalt.

quilting Jeannet zei

Prachtige blokken weer Ageeth! en jammer van je hondje, maar er komt vast weer een ander, gelukkig had je het nog niet in huis.
Je kleindochter is geweldig!

sylvia zei

wat ontzettend jammer dat je pup niet komt!!
laten we hopen op snel een nieuw nestje en ondertussen geniet je van je andere puppie: wat een schatje is het!!!

Lisette zei

War jammer van je hondje. Het moet een moeilijke beslissing geweest zijn. Wat zijn de Camelot cirkel mooi. Wat een schattige kleindochter!
Groeten, Lisette

Annelein zei

Wat een lief meisje!!! Volgens mij windt ze iedereen om haar kleine vingertjes...

Hopelijk vind je snel een klein nestje waar wel alles goed gaat.

Leuk dat het breien van de crisisrol steeds makkelijker gaat. Het is zoals ze zeggen. Oefening baart kunst.

Lieve groeten,
Willeke

Anneke zei

Wat is ze al groot geworden mooi meisje om te zien!!!
Jammer van de pup maar er is je misschien heel veel pijn bespaard gebleven ik denk dat het een hele verstandige keuze is geweest niet de leukste natuurlijk zeker omdat je het heel graag wilt!
Dus meid nog even geduld, ik denk dat het quilten en die kleine meid je daar wel genoeg afleiding brengt

Groetjes Anneke