maandag 7 mei 2012

Veldhoven 2012

Net als heel veel andere quiltsters ben ik dit weekend naar Veldhoven geweest, naar de Open European Quilt Championships. Vorig jaar ging ik er voor het eerst naar toe, en dat was zo goed bevallen, dat ik dit jaar zeker niet over wilde slaan. En het was weer genieten, van veel indrukwekkende quilts, en natuurlijk ook van de winkeltjes. Het begon al gelijk goed met deze prachtige antieke quilts, uit de collectie van Joes Meester:
Het thema voor de wedstrijd was "Bloemen", waarbij dit de winnaar was:
Deze 2 quilts vormden samen een 2-luik, waardoor het leek of je zo een tuin in wandelde, prachtig!
Er waren gepunchte bloemetjes:
En een hele mooie met bloemetjes van wolletjes en katoentjes in lieve, vrolijke kleurtjes (een welverdiende prijs voor Dorien, die bij Dorry werkt!):
En een paard, dat ongetwijfeld wel een bloemetje lustte:
Deze prachtige "Mid-19th Century" moest natuurlijk ook op de foto:
Maar het aller-aller-meest heb ik toch wel genoten van de expositie van de Japanse quilts (tja, als je van applicatie houdt, zit dat er wel in). Morgen zal ik daarvan verder verslag doen, met heel veel foto's!

13 opmerkingen:

Annelies zei

Dank voor je mooie foto's.

Shirley zei

't Was zeker smullen, en ik zie nu dat ik nog 2 antieke heb gemist, oh er hingen ook zoveel quilts. 'k heb zelf ook veel foto's gemaakt, zie mijn weblog voor de slideshow link.

sylvia zei

mooie fotos van mooie quilts!!! Ik ben niet geweest, veel te ver, maar door al jullie leuke blogverhalen mis ik niets!!
nou ja, de aankopen dan.........;)

marijke's crea zei

Ja die mooie antieke vond de achterkant al zo geweldig, hihi en ja onwijs kleine en regelmatige steekjes van Esther Miller.... als je op haar site leest hoe klein ze was en hoe lang ze eerst droog moest oefenen... hihi voordat er echt een draad in de naald ging, ja dat haal ik nooooit meer in, hihi!
groetjes Marijke

Judith zei

Ik wacht morgen met veel plezier af, mooie foto's hoor

Phebe and Jane zei

Dank je wel voor de foto's! Ik ben zelf helaas niet geweest, maar door alle blogs te volgen zie ik toch een beetje wat er allemaal hing.
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Wat een prachtige foto's laat je zien. Zo kan ik toch nog een beetje meegenieten van deze prachtige qults en Phebe laat ik morgen zien.

Rennie zei

Dit verslag is al geweldig dus je begrijpt dat ik vol verwachting uitkijk naar je verslag van morgen.

jolanda zei

Wat een schitterende quilts en wat ontzettend knap gemaakt... die bloemen vind ik ook schitterend. Geen flauw idee hoe je zoiets voor elkaar krijgt hoor.
De allereerste quilt die je laat zien vind ik ook gewéldig!!!
groetjes, Jolanda

Nelleke zei

Hallo Ageeth zaterdag ben ik ook geweest en heb ook zo genoten van de quilts en natuurlijk de winkeltjes.Zelf was ik helemaal weg van de japanse quilts wat zijn die dames toch kunstenaars dat ze dit kunnen heb er ook veel foto's van gemaakt zodat ik thuis nog regelmatig ervan kan genieten.fijn dat jij het ook zo naar je zin hebt gehad.Groetjes Nelleke

quilting Jeannet zei

Mooie impressie Ageeth! vooral de bovenste ( en de onderste) die bovenste wil ik ook ooit nog eens maken, het panel heb ik al. Je hebt je in elk geval prima geamuseerd, enne.....de stofjes......(lol)

Tilly zei

Mooie foto's Ageeth. Het was inderdaad een belevenis om al die mooie quilts bijelkaar te zien.
groetjes

Rina zei

Ik kan mij voorstellen dat je genoten hebt van de tentoonstelling. Helaas moest ik deze dit jaar aan mij voorbij gaan. Vooral van de antieke quilts laat je mooie quilts zien. Wat dat betreft houden we van hetzelfde ;-)
Wat een teleurstelling dat je hondje wat langer op zich laat wachten. Ik weet dat je lang getwijfeld hebt en als je dan de knoop hebt doorgehakt wil je ook meteen je hondje. Jammer dat het nu langer duurt.