donderdag 17 januari 2013

Met dit weer heb ik zo'n zin in.....

... breien! Heerlijk om na het uitlaten van Lotus me in een stoel te nestelen met een breiwerkje. En het liefste brei ik dan sokken, ook nog eens heel nuttig met dit weer, want ze zitten zalig warm. Mijn favoriete patroon is gewoon heel basic, en ik heb zeker al een paar of twaalf zelf-gebreide sokken in de kast liggen. Ik heb net weer een nieuwe sok op de pennen gezet.
Maar nadat ik heel veel beren heb genaaid, waag ik me er nu ook aan om een beertje te breien:
Het is goed opletten geblazen bij dit patroon (van www.zijmaakthet.nl), maar ook erg leuk om het beertje te zien groeien aan de breinaalden. Ik wil ook nog graag een keer zo'n mooie driehoekshawl maken, maar ben daarvoor nog op zoek naar een simpel patroon, want zo'n bedreven breister ben ik nu ook weer niet. Heb bijvoorbeeld nog nooit op zo'n rondbreinaald gebreid, maar ben er wel trots op, dat ik inmiddels weet hoe ik ajour moet breien, met dank aan de breirol! Vorige week het ik dit paar kleine sokjes afgemaakt:
En die waren natuurlijk voor haar:
Floor vond ze erg mooi! Maar het is nog mooier om je sokken telkens weer uit te trekken, want op blote voetjes blijft zelfs in de winter het fijnst:
En wat vindt het kleine vriendinnetje van Floor?
Lotus is onder alle sneeuw hard aan het zoeken naar een stukje gras om op te plassen:
Gevonden!

20 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Da's nou iets wat ik nog nooit gedaan heb: sokken breien. Misschien toch eens gaan proberen..
Wat is Floor een schatje, zeg. En wat een leuk speelkameraadje heeft ze. Verdwijnt Lotus niet onder de sneeuw?
Groetjes,
Marian

Jane in Cumbria zei

Na de ene sok die ik op de lagere school breide heb ik het nooit weer geprobeerd, alleen maar babysokjes. Floor is schattig, en wat heeft Lotus toch een prachtig koppie!

carina zei

Dat vind ik zo knap omeensok te breien. Snap er niets van met zon hak! Errrg leuk hoor

sylvia zei

met sokken breien heb ik helemaal niets, maar die kleine meid: wat een moppie is het toch en wat wordt ze al groot, he?!
genieten maar, oma, ze zijn groot voor je het weet! Onze oudste kleinzoon wordt al 8.....pfiew!!

Lida zei

Ik ben geen breister en zeker niet met een rondbreinaald, maar als je mooie patronen zoekt, moet je hier eens kijken:
http://www.ravelry.com/designers/stephen-west
Hier vind je er vast wel een van je gading! Allebei de kleintjes zijn heerlijk om bezig te zien, genieten! Groetjes
Lida

quilting Jeannet zei

Ik vind het zo knap dat je dat kan Ageeth die sokken, die hiel lijkt me zo ingewikkeld. Het is zo gezellig om te breien met deze koude dagen, geniet er van.

Else zei

Heerlijk warm eigen gebreide sokken, het is al weer een tijdje geleden dat ik een paar gemaakt hebt. Helemaal in de ban van de shawl op de rondbreinaald, echt met de filmpjes op internet gaat het je vast lukken. En wat lief je kleindochter, geniet er maar lekker van en van die kleine boef in de sneeuw LIEF!! Fijne avond, knuffel Else

btw stuur me even je mail adres misschien kan ik je blij maken?!
else1965@gmail.com

ineke zei

Nee sokken breien laat ik aan me voorbij gaan, maar ik vind het altijd knap als ik van anderen zie. Floor en Lotus lijken ze best te vermaken zo. Fijne avond ineke

Guusje, zei

Ja het is ook heerlijk om met dit weer te breien. Wat een leuke foto's van Floor en Lotus.

Yvonne zei

Ja, zelf gebreide sokken, heerlijk. Dat heb ik nooit geleerd terwijl ik toch altijd heel veel heb gebreid. Wat een lekker meisje is Floor, wat is ze groot geworden. Wat ontwikkelen onze kleindochters zich toch snel hè? Ze is vast ook volop aan het brabbelen net als Rosa, zo gezellig! Lotus is ook al zo leuk in de sneeuw, echt genieten!

Monica zei

Lekker warm zelfgebreide sokken, ik zou het echt niet kunnen

Debby zei

Nou, nou, wat een gebrei! Ik kan alleen recht- averecht breien, laat staan sokken! Je kleindochter is een schatje en Lotus een lief sneeuwmonster.

Groetjes Debby

Marijke zei

Heerlijk dat sneeuwschuiven van Lotus!
groetjes van Marijke

Juicybear zei

Mooie sokken zeg, wat goed dat jij dat kan. Ik ben meer een truien breier:-) Wat is Lotus toch een scheetje, super leuke foto's van haar.
Groetjes Anneke

Patricia zei

Wat een leuke foto's weer van Floor en Lotus. Ben benieuwd naar je beertje.
Groetjes en een fijn weekend

Tilly zei

Dat lijjkt me nou zo lastig om sokken te breien, misschien toch nog eens proberen. Je kleindochter is er blij mee. Leuk dat Lotus zich aan alle weersomstandigheden aanpast.
fijn weekend. groetjes

Unknown zei

Dag Ageeth, wat mij opviel op je fotos was die leuke horlogedrager. Ik heb er ook ooit een gekocht. Een soort Griekse godin aan wiens arm nu opas horloge bengelt. Maar dat nonchelante bijna deftige hert is wel heel erg leuk! Fijne dag nog en...eh brei ze! Lieve groet, Marja

Rennie zei

Wat een leuke sokken. Eens hebik er ook aan de lopende band gebreid. Ik weet niet of ik het nog zou kunnen. Oh heb jij ook zo'n plezier met Lotus buiten? Die twee van mij worden helemaal gek in de sneeuw. Pracht meidje zeg. Heerlijk dat om je heen te hebben.

Gert zei

Je zegt weliswaar dat je geen bevreden breister bent, maar ik vind het al erg knap dat je sokken en een beer kunt breien, ik kom (nog) niet verder dan een sjaal. Maar het is wel een lekker rustgevend werk. Veel plezier ermee, en je nieuwe applicatiequilt is *super*!

Jane in Cumbria zei

Ik begin zo benieuwd te worden naar je eerste blokken...........;o)