donderdag 10 januari 2013

Een nieuw jaar, een nieuw project

En dan is het jaar zomaar weer 10 dagen jong... Op een of andere manier gaat alles heel snel. De dagen vliegen voor- bij en waren gevuld met huisopruimen-van-na-de-feestdagen, Kerstspullen sorteren en opbergen, puppycursus en oppassen. Dus hoogste tijd voor weer een blogje... In de eerste plaats wil ik iedereen een Voorspoedig, Creatief, maar vooral Gezond 2013 wensen! Dat er maar veel quiltprojecten mogen worden afgerond of nieuwe begonnen, maakt niet uit, als je er maar plezier in hebt! En voor mij staat het nieuwe jaar in het teken van een nieuw project! Want als je een applicatie-Bee gaat begeleiden, hoort daar een nieuw project bij, vind ik. En ik hoefde niet lang te zoeken of na te denken over wat een geschikt project zou zijn voor deze Bee. Het wordt een patroon, dat ik al een jaar in de kast heb liggen en dat helemaal bestaat uit applicatiewerk, er komt geen patchwork aan te pas:
De Civil War Bride quilt dus! Ik gebruik het patroon van het Australische Threadbear, van Corliss Searcey. Zij heeft naar aanleiding van het origineel, dat hangt in het American Folk Art Museum in New York, dit patroon gemaakt. Aangezien er het komende jaar veel van dit project hier voorbij zal komen, zal ik er in de loop van dit jaar telkens iets meer over vertellen. Ik ben begonnen met het voorbereiden van de eerste twee blokken. En wat een berg malletjes voor alleen al de blaadjes van blok 2 (waarbij de paterno-malletjes vaak worden gebruikt en ook veel van de freezerpaper- patroondeeltjes meerdere malen!):
Kijk maar naar het patronenblad van dit blok:
Maar ik ben helemaal in mijn element en geniet er met volle teugen van. En nu is het zover, dat ik de eerste twee blokken helemaal heb voorbereid en met het eigenlijke appliceren kan gaan beginnen:
Daar ga ik dus zo meteen mee beginnen, heerlijk! De rest van de week ga ik een beetje in een trager tempo door, want helaas ben ik snip-verkouden (aangestoken door kleine Floor) en ik wil niet, dat het uitloopt op griep, ik moet er niet aan denken (en als je de berichten in de kranten leest, wacht ons een ware epidemie....brrr). Nog even een klein close-upje van de quilt van het burger- oorlogs-bruidje:
.... en nu heerlijk appliceren! (En gelukkig zijn er in deze tijd - of misschien juist in deze tijd - van haasten en snel-klaar, nog dames, die het heerlijk vinden met de hand te appliceren, ook al duurt het lang, voordat een quilt klaar is; er zijn namelijk al heel veel aanmeldingen voor de applicatie-bee en zijn we zelfs bang, dat hij nu te vol zit.... Ik had zo'n animo voor appliceren echt niet verwacht, maar ben er reuze blij mee!)

26 opmerkingen:

Jane in Cumbria zei

O, wat leuk dat je er ook mee begint! De eerste twee zien er al veelbelovend uit. Het zijn zulke heerlijke blokken om aan te werken. Ik hoop dat je niet te verkouden bent om het te kunnen zien...!! Beterschap!

Juicybear zei

Deze wordt vast schitterend je eerste 2 blokken zien er al erg mooi uit, veel plezier ermee.Lekker even wat echinaforce slikken dan krijg je extra weerstand. Beterschap ermee.
Groetjes Anneke

sylvia zei

hallo Ageeth, eerst alle goede wensen en vooral GEZONDHEID!!!
ik doe er ook echt van alles aan om die echte griep buiten de deur te houden!
wat een prachtquilt ga je maken, werkelijk een bjoetie en een goede voorbereiding voor je lessen....;)
ik ben ook weer begonnen met mijn applicatiewerk en het is waarlijk yoga voor de geest dat echte handwerk: heerlijk!!
veel fijner dan dat gerag op de naaimachien om een jaar lang paperpiecinghuisjes te maken.........:(
lieve groet, Sylvia

ineke zei

Wat een leuke quilt heb je hier voor uitgezocht. Bij Jane zag ik hem al langs komen. heerlijk hoor dat appliceren. Succes en veel plezier en natuurlijk beterschap. Groetjes ineke

Annelies zei

Lijkt me heel erg leuk om te maken !

Patricia zei

Wat een prachtige quilt ga je maken en mooie kleuren gebruik je ervoor.
Beterschap hoor en succes met de applicatie-bee,leuk dat er zoveel belangstelling voor is.

Groetjes Patricia

neeftje zei

Wat moooi! Prachtig! Beterschap.

Marijke zei

Helemaal GEWELDIG!!!
Je applicatie project!
groetjes van Marijke

jolanda zei

Wat fijn dat je applicatie-cursus al zo'n succes is nog voordat het begonnen is. Maar dat kon ook eigenlijk niet missen... het is toch ook heerlijk om te doen!
En jij hebt een schitterend project uitgezocht. Wanneer je geen volleerd appliceerster bent wanneer je deze quilt klaar hebt, weet ik het ook niet meer. ;-)
Doe inderdaad maar voorzichtig wanneer je al niet helemaal fit bent, want het is echt een heel vervelende griep!

Guusje, zei

O wat ziet dit er prachtig uit, tis dat ik zover weg woon anders........

Ieke78 zei

Oh jee... ik raak vlieft! En dat terwijl ik niet aan nieuwe projecten mag beginnen van mezelf. Mooie quilt hoor! En heel veel plezier met het werken eraan!

Yvonne zei

Prachtig project Ageeth, die eerst blokken zien er al zo perfect uit. Blijf gezond en lekker genieten van het appliceren.

Phebe and Jane zei

Ik vind dit een prachtige quilt. Het verhaal erachter is ook zo aangrijpend. Jammer dat je niet een keertje bij onze applicatiequiltbee kunt komen. Kris (uit de winkel van PP te Z) maakt deze quilt ook. Heel netjes en hele mooie stoffen. Dat is ook een plaatje.
Ik ga jouw vorderingen volgen.
Groetjes,
Marian

Else zei

Jij ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Je bent heel goed van start gegaan, wat een schitterende quilt ga je maken. Kriebel de kriebel ik wil ook weer appliceren, maaar eerst wat afmaken! Heel veel prikplezier en beterschap, knuffel Else

Rina zei

Ook voor jou en je familie nog de beste wensen.
Je hebt een mooi project gekozen voor jouw bee.
Maar uit ervaring weet ik dat de keuze voor een project
Of de keuze voor kleuren wel aan jou besteed is.
Veel plezier met het maken.

Tilly zei

Wat een prachtige quilt Ageeth, ben zelf ook dol op appliqueren.Het is net of je aan het bouwen bent met al die stukjes. Veel plezier ermee. en sterkte met de griep, het duurt erg lang voor je er weer vanaf bent, weet het uit eigen ervaring. groetjes

Debby zei

Je eerte 2 blokken zien er prachtig uit! Mooie kleuren en , jou kennende, zal het een prachtige quilt worden!


Groetjes en beterschap,
Debby

quilting Jeannet zei

Ageeth, het is geweldig, je wordt zo nog eens de tweede Ted Storm van Nederland, op naar Houston......en wie weet als deze quilt af is! (lol) veel succes!!

carina zei

Wat een super project! Zoooo mooi. Rustig aan en sterkte met je verkoudheid groetjes carina

Unknown zei

Dag Ageeth,
Ziet er weer mooi uit. Lekker om weer aan te beginnen lijkt me. Hopelijk weer gauw van je verkoudheid af, altijd lastig keelpijn en verstopte neuzen. Beterschap!
Lieve groet, Marja

marion zei

wat een prachtig nieuw project

Lida zei

Wow, wat een schitterende quilt ben je aan begonnen! Wat een klus! Ik ben heel benieuwd hoe de jouwe eruit gaat zien! Groetjes en succes,
Lida

martine zei

Ik ga je volgen. Hij staat op mijn verlanglijstje voor ooit.

Annelein zei

Wat een leuke wordt dit!!!

Hans zei

wat een plaatje. Het is dat mijn Phebe nog ligt te wachten, anders wist ik het wel. Ik ga je volgen!

Ineke Original zei

Helemaal geweldig!