vrijdag 28 december 2012

Nieuwe patronen en nog meer nieuws

Hoewel ik nog niet jarig ben (al duurt dat niet lang meer, want morgen word ik weer een jaartje ouder...), vond ik toch, dat ik wel eens even (door mezelf dan) verwend mocht worden. Zo nu en dan heb je dat gewoon even nodig. En er was een hele goede reden voor, namelijk deze patronen, waarnaar ik al geruime tijd had uitgekeken:
Het zijn quiltpatronen van Laundry Basket Quilts! Zo ver ik weet, waren ze in Nederland (nog) niet verkrijgbaar, maar Karen, eigenaresse van Aztec-Rose in Zwijndrecht heeft er op mijn verzoek een aantal besteld. En daar ben ik me toch blij mee! Het zijn prachtige applicatie-quilts, die ontwerpster Edyta Sitar aanvankelijk heeft bedoeld voor een combinatie van reproductiestoffen en batiks, maar die ook heel fraai zullen zijn in meer moderne tinten en andersoortige stoffen. Uiteraard ga ik zelf voor handapplicatie, maar ook machinaal zijn ze goed te maken. De mooiste vind ik het nieuwe patroon "Flower Box", een combinatie van patchwork en applicatie:
En ook het patroon "Sweet Sixteen", dat al wat ouder is, wilde ik graag hebben, voor ooit... Een echt tijdloos, klassiek applicatiepatroon:
En verder heb ik, zo net voor 2013, nog een nieuwtje te melden... Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar ik ga het nu toch proberen: ik krijg mijn eigen Applicatie-Bee, ook bij Aztec-Rose!!! Al enkele jaren geleden kreeg ik de vraag, of dit wat voor mij was, met mijn passie voor appliceren. Toen vond ik, dat ik dat nog niet moest doen, want ik vond mezelf daar absoluut niet goed genoeg voor. Laat mij maar lekker appliceren in mijn "uppie" in mijn werkkamertje, daar word ik het gelukkigst van. Maar dan gebeuren er toch dingen, waardoor een mens gaat twijfelen. De quilt- winkel, waar ik altijd loyaal aan was, hield op te bestaan; elders in het land zijn wel leuke applicatie-groepjes, maar in deze regio niet. Veder is het nog maar de vraag, of de quiltclub, waarvan ik lid was, zal blijven bestaan en in welke vorm, en of ik dat dan nog wil.... en dan is er weinig contact meer met andere quiltsters, terwijl het juist zo leuk is om deze hobby te delen. Kortom, ik ga het gewoon een kans geven! Het lijkt me best een beetje eng, reuze spannend, maar ook geweldig, dat er - ook al ga ik er morgen weer een jaartje bij optellen - zo'n nieuwe uitdaging op mijn pad komt! Dus vanaf februari 2013 ga ik elke 1e zaterdagmiddag van de maand een Applicatie-Bee begeleiden (en nee, dat is dus geen lesgeven, maar ik kan door mijn ervaring en doordat ik het van een geweldige les- geefster heb geleerd, wel tips-en-trucs geven). Uiteraard hou ik jullie via mijn blog op de hoogte van hoe het zal gaan bevallen. Ben zelf minstens net zo benieuwd.... Nog even een foto van Lotus, want die groeit me toch hard! Zo hard, dat ze uit haar mandje gegroeid is. Maar de Kerstman bracht haar een mooie, nieuwe, rose-met-bruine polkadotmand en de diva heeft hem onmiddellijk goedgekeurd:
Zo, dat is best een lange blogpost geworden, zie ik! Ik ga nu snel boodschapjes in huis halen voor de visite van morgen. Iedereen al vast een Fijne Jaarwisseling gewenst, en een Voorspoedig en Gezond 2013! En omdat wij quilt(st)ers zijn, vooral ook veel mooie Creatieve uitdagingen in het nieuwe jaar en veel momenten, waarop wij dit kunnen delen in vriendschap!

28 opmerkingen:

Noa zei

oh wat leuk ik ben ook aan het appliceren ik heb les gehad van Kristel salgarollo maar is al heel lang geleden,maar atic rose is me net iets te ver.
Morgen een fijne verjaardag gewenst.

Patricia zei

Dat is een leuk nieuwtje, en spannend voor je zo'n aplicatie-Bee te begleiden.Echt heel leuk!
Lotus ziet er echt om op te vreten uit zo prinsheerlijk in d'r nieuwe mandje.
Je nieuwe patronen zijn erg mooi, ik zou er geen raad mee weten dus zou dan eigenlijk naar jouw Bee moeten komen. Maarja ik ga al naar de Mystery-Quilt van Els {Bobbin} volgend jaar.
Ik wens je alvast een hele fijne verjaardag morgen.

Groetjes Patricia

Else zei

Wat een vreselijk MOOIE patronen heb je besteld, en wat gaaf dat je een A-Bee gaat begeleiden En dan niet te vergeten GEFELICTEERD, hele fijne verjaardag morgen, enohhh die Lotus in haar dottenmand LIEF!! Daag tot volgend jaar, fijne dag KNUFFEL van mij

Debby zei

Alvast van harte gefeliciteerd! Die patronen zijn erg mooi, ben benieuwd met welke stoffen jijj aan de slag gaat. En die lieve Lotus, wat een mooie mand!
Ik wens je een gezellige jaarswisseling!

Groetjes Debby

neeftje zei

Wat een schitterende patronen! Prachtig ! En wat leuk een aplicatiebee, jammer dat ik zo uit de buurt woon!

ineke zei

Wat leuk voor je een bee begeleiden. Mijn vriendinnen van de Sampler waren naar Houston en ook zo enthousiast over Edyta Sitar. Ik heb wel wat boeken van haar gezien. Mooi hoor, veel plezier bij het maken. En dan alvast van harte gefeliciteerd een hele fijne dag toegewenst. groetjes ineke

Terray zei

Wat een leuke vooruitzicht, zo'n applicatie-quilt bee begeleiden. Best spannend maar met de passie die jij ervoor hebt zal het best loslopen. Doen&genieten.
Fijne jaarwisseling gewenst!

Groetjes Tertia

Terray zei

En een fijne verjaardag natuurlijk ;-)

jolanda zei

Wat geweldig leuk Ageeth!!!! Hartstikke goed dat je toch besloten hebt het te proberen, want ik weet zeker dat je het erg naar je zin zult hebben. En met jouw ervaring kun je een hoop mensen blij maken denk ik.
De patronen vind ik ook héél erg mooi... wanneer ga je eraan beginnen?
Hihi die Lotus... als een prinsesje ligt ze daar hé?

Merian zei

Geweldig leuk voor je, gewoon doen!!
groetjes Merian

Tilly zei

Wat een leuke uitdaging voor je Ageeth, spannend! En voor morgen, gefeliciteerd met je verjaardag, we schelen maar 7 dagen met elkaar(was de 22ste jarig)En Lotus ziet er als een diva uit op haar bedje.

Fijne dag morgen. groetjes Tilly

quilting Jeannet zei

Leuk Ageeth, dat was toch altijd wat je al wilde. En een fijne dag morgen, al vast gefeliciteerd.

Rennie zei

Wat een schitterende patronen en wat een uitdaging! Op Lotus ben ik helemaal verliefd. Ik ga je verder nog even mailen.

Yvonne zei

Lieve Ageeth, allereerst alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen. En dan die patronen....prachtig! daar ben je voorlopig wel even zoet mee. En wat leuk dat je een applicatie Bee gaat leiden. Niets leuker als je hobby uitoefenen samen met andere liefhebbers volgens mij, daar krijg je energie van! En dat kunnen wij Oma's af en toe best gebruiken nietwaar? Lotus is echt een snoepie, en wat een leuke mand. Het is net de prinses op de erwt zo! Geniet van je verjaardag morgen en een fijne jaarwisseling gewenst! Liefs, Yvonne

Marijke zei

Lang zal ze leven,
Lang zal ze leven,
Lang zal ze leven in de gloria,
in de gloooriiiiaaa in de glooriiaa!
Hieperdepiep hoera!
Van Harte Gefeliciteerd!
Wens je veel gezondheid en veel plezier voor de jaren die komen gaan!
Helemaal geweldig je nieuwe uitdaging! Jammer zo ver weg zonder auto....
En de patronen jaaa jij weet dat ik een Edyta fan ben! hihi!
Nog een hele fijne verjaardag,
lieve groetjes van Marijke
P.S. Lotus ziet er schattig uit zo in haar mandje!

Judith zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, dat er nog vele jaren bij mogen komen. Wat goed van jou dat je een bee gaat beginnen bij aztec rose. Ik hoop voor je dat je slaagt in je opzet en vele quiltsters zo ontmoeten zult! Fijne jaarwisseling en voor vandaag een heerlijke verjaardag.

Rina zei

Van harte gefeliciteerd met je
verjaardag. Ik wens je een hele
fijne dag samen met je man en
kinderen.
Wat is je hondje toch leuk. Echt
een schatje om te zien. Lukt het
al een beetje met opvoeden?
Wat een leuk nieuws vertel je
over de bee die je gaat leiden.
Dat komt vast helemaal goed. Ik heb
er alle vertrouwen in. Jij hebt
de kennis, vaardigheden en geduld
om het uit te leggen. Veel plezier
bij de bee.
En jezelf zulke mooie patronen
kado doen..... dat snap ik wel.
Fijn weekend. Rina

marion zei

Gefeliciteerd en een geweldig idee om een bee te gaan begeleiden

Marijke zei

Ha Ageeth, hier ben ik nog even... kan geen email van je vinden en....
kan je nog niet vinden....
als je onderaan mijn blog (bij iedereen staat de blauwe balk op een andere plek) op de blauwe balk klikt "volgen van deze site" klikt en dan nog een keer op volgen dan... ja dan hihi! Hoop dat het je zo lukt! Anders mail mij even...
groetjes Marijke

Guusje, zei

O wat een prachtige patronen en gefeliciteerd met dit leuke en goede nieuws. En natuurlijk ook voor jullie hele fijne jaarwisseling en een goed, gezond, creatief en spetterend 2013 gewenst.

Made by Meet zei

Alvast van harte gefeliciteerd! En wat een prachtige patronen! Leuk dat je een applicatie Bee gaat begeleiden, ik heb daar wel zin in!
Fijne Jaarwisseling en alle goeds voor 2013! groetjes Meta

Jane in Cumbria zei

Belated Happy Birthday! Ik hoop dat je een fijne dsg hebt gehad. Je hebt jezelf met hele mooie patronen verwend, daar ga ik echt van watertanden als mede appliceer-fan.
Leuk nieuws over je A-Bee! Daar zul je hopelijk van genieten. Lotus ziet er helemaal fantastisch uit in haar nieuwe mandje.
Veel plezier met de freezer-paper stofjes..;o)
En fijne jaarwisseling!

Annelein zei

Wat leuk zo'n onverwachte uitdaging. Een mooi begin voor het nieuwe jaar...

Jij en al je dierbaren een hele fijne jaarwisseling toegewenst en al het goede voor 2013...

Marijke zei

GELUKKIG NIEUWJAAR!
groetjes van Marijke

en ja het is je.... helemaal gelukt!!

Supergoof zei

Prachtige patronen,...
Heel veel GELUK in 2013!!
:o)

Nelleke zei

Hallo Ageeth eerst zal ik beginnen met je te feliciteren met je verjaardag en daarna een gelukkig en gezond Nieuwjaar erachter en dan nog de leuke mededeling van je nieuwe uitdaging nu weet ik je te vinden ga ook zo graag naar Aztec Rose dus daar zal ik je zeker een keer live bezoeken.Wat heb je toch een knapperd van een hondje een echt fotomodel.Ik ben ook een hele grote fan van deze patronen ben er ook aan een bezig de Common Bride.Maar de mandjesquilt die jij toont die koop ik ook nog een keer want dat is ook een hele mooie.Wat betreft de oorlogsbruid daar ligt alles al een tijdje voor klaar ik wacht tot jij me over de streep trekt[niet zo moeilijk hoor]Ik heb hem ook bij Jane uit Wales al uitvoerig bewonderd.Op het moment ben ik met de Camelot aan het vechten want daar liep ik al een tijdje mee achter.Groetjes Nelleke

Gert zei

Met al die feestdagen had ik even een blog-lees-stop, dus ik lees je posting nu pas. Een beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een prachtige patronen heb je gekocht, die zijn aan jou met je prachtige applicatiewerk zeker goed besteed. En dan ook nog zulk leuk nieuws over je eigen bee: goed zeg! Het is zo leuk om met een groep enthousiaste mensen samen te zijn, dus dat gaat vast helemaal goedkomen. Alvast veel plezier met de voorpret.

sylvia zei

ûhhhhhh, beter laat dan nooit zullen we maar denken"
lieve Ageeth, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
en wat leuk dat je applicatie-les-bee gaat doen: helemaal wat voor jou!!!
Heel veel succes, liefs, Sylvia