vrijdag 1 februari 2013

Precies op tijd....

Precies op tijd om het morgen mee te nemen naar de eerste bijeenkomst van de Applicatie-Bee heb ik het eerste blok van de Civil War Bride Quilt af! Het was een hele klus, met alle blaadjes, maar wat was het een leuke klus!
Ondertussen heb ik ook kunnen meegenieten van de vorderingen van Jane , die al heel erg ver is. En wat wordt haar quilt prachtig. En ook Ingrid kon de verleiding niet weerstaan en is eraan begonnen. Ik zie trouwens, dat de kleuren niet zo helder overkomen als in het echt, omdat ik de foto's heb genomen, terwijl het buiten mistroostig, somber weer is. De kleuren komen op deze foto iets beter uit:
Wat een blaadjes om te appliceren, maar ik moet zeggen, ik was helemaal in mijn element en heb er enorm van genoten, en alle blaadjes zijn weer een klein beetje anders:
Ik heb inmiddels mijn patroon van Threadbear vergeleken met de patronen in het boek "A Bountiful Life" en de verschillen gezien. In het boek zijn de blokken vierkant, als bij het origineel, en de borders zijn ook anders. Toch ga ik het Threadbear-patroon gebruiken, omdat de rechthoekige blokken mij meer aanspreken, en ik de border wat "sierlijker" vind. In het boek is het blok, dat eigenlijk het 2e blok is, ver- vangen door een bruidegommetjes-blok. In het origineel ontbreekt het "bruidegommetje", en dat maakt het een van de raadsels van de quilt, die toch duidelijk bedoeld was als huwelijksquilt. En ik heb daar eens even over nagedacht.... Wel of geen "gommetje"? Ik heb besloten, om het raadsel van de quilt intact te laten, en hem niet toe te voegen, maar.... hij gaat er toch een beetje bij zijn, want ik ga hem te zijner tijd op de achterkant van de quilt appliceren! Bij de originele patronen, die zijn gevonden, zat namelijk wel het patroon van een mannetje. De witte bloemen in het blok (teken van "reinheid" van het bruidje?) vond ik toch te bleek en ik heb gekozen voor een lief stofje met een soort van roze adertjes.
Zoals Jane ook al schreef, is het best verwarrend, dat deze quilt onder zoveel namen bekend is. In het Folk Art Museum is hij bekend als de "Bird of Paradise" quilt, het patroon van Threadbear noemt het de "Civil War Bride quilt" en het boek heet "A Bountiful Life". Wat ik hem (nee, volgens mij is het toch een "haar") voor naam ga geven, dat weet ik nog niet. Voorlopig noem ik haar maar het Oorlogsbruidje. Iedereen een heel fijn weekend gewenst. Morgen de eerste bijeenkomst van de Bee, dus ik hoop, dat ik na het weekend daarvan een kleine impressie kan geven.

21 opmerkingen:

Tilly zei

Wordt erg mooi Ageeeth, heb je prachtig gedaan, complimenten.

Nelleke zei

Hallo Ageeth prachtig is het blok geworden en wat heb je mooi de puntjes gedaan van de blaadjes en het zijn er nog al wat.Ik wist het verschil ook niet tussen het boek en het patroon dat jij hebt dus leuk om te lezen wat nu het verschil is.Veel plezier morgen en alvast een fijn weekend Nelleke

quilting Jeannet zei

Prachtig weer Ageeth, die blaadjes zijn wel een werk ja, maar ik vind ze niet echt moeilijk, ik vind die eikenblaadjes met die rondingen altijd een hele klus. Het ziet er weer keurig uit.

carina zei

Wat is tie mooi zeg. Ben benieuwd naar de randen! Dit klusje heb je in ieder geval geklaard! Fijn weekend carina

Annelies zei

Het is echt een beauty !

Lida zei

Prachtig geworden jouw blok en ben benieuwd hoe hij gaat worden, groetjes
Lida

Thea zei

Dit wordt een prachtige quilt, te oordelen naar alleen al dit blok. Heel mooi! Ik kan me goed voorstellen dat je hier met plezier aan werkt. Fijne bee morgen!

Phebe and Jane zei

Echt prachtig! Dit staat ook nog op mijn lijstje van ooit maken. Veel plezier op de applicatiebee. Hopelijk is het gezellig en inspirerend.
Groetjes,
Marian

Marijke zei

Wat een prachtig applicatiewerk, leuk het verhaal erbij! Heel veel plezier morgen!
groetjes van Marijke

Else zei

Schitterend, heerlijk dat het op tijd af is. Hele fijne dag morgen en daarna genieten van de rest van het weekend. Knuffel Else

Yvonne zei

Prachtig blok Ageeeth! Hele mooie kleuren ook. Veel plezier gewenst morgen op de Bee!

Terray zei

Wat leuk om te lezen hoe dat zit met die huwelijksquiltje....als je er even in verdiept zit er een heel verhaal en wijsheid achter.

Maar wat heb jij je blok netjes geappliceerd zeg!! Wauw ik ben onder de indruk...

Je krijgt een pootje trouwens van Russel, omdat je Don zo mist. Hij vind het zielig. Misschien zijn ze wel familie/broers van elkaar geweest?

Groetjes
Tertia

Patricia zei

Het ziet er weer prachtig uit!
Veel plezier morgen bij de Bee en een fijn weekend!

Groetjes Patricia

Jane in Wales zei

Hij is heel erg mooi geworden, en ja, leuk he, al die blaadjes. Ik kan er ook echt bij zitten genieten, golvend randje langs puntje om, weer randje, enz. En dan lijkt zo'n blaadje opeens echt.
Heel veel plezier morgen!

Guusje, zei

Wat is je blok prachtig geworden. En wat leuk om ook hier meer informatie over de quilt te lezen. Ik ga er dit jaar ook aan beginnen maar eerst moet er iets af. Veel plezier morgen bij de bee ben benieuwd.

Rennie zei

Dikke vette complimenten joh ziet er geweldig uit. Ik denk dat je het uitstekend kan je vaardigheden overdragen aan een ander!

Annelein zei

Heel veel plezier op de bee straks. Je werkje ziet er prachtig uit.

Om door een ringetje te halen zeggen ze dan.

Je plannen met de quilt klinken veelbelovend! Leuk om de bruidegom toch een heel eigen plaats te geven in dit quilt.

Zou het kunnen dat de man in de oorlog omgekomen is? Dat dit de reden is dat de bruidegom ontbreekt op de quilt?

O... kon zo'n antieke quilt maar spreken en zelf haar verhaal vertellen... wat we dan allemaal zouden horen...

Lieve groet,
Willeke


ineke zei

Wat en mooie blok en schitterend geapliceerd. Leuk de verwarring rond dezze quilt en nog leuker(vind ik) de ivulling van iedereen. Zo wordt z'n patroon toch een zeer persoonlijk verhaal. Ben benieuwd naar je bee-verhaal. Fijn weekend ineke

Debby zei

Mooi blok, Ageeth! En inderdaad erg verwarrend al die verschillende namen. Ben benieuwd hoe je appliceer- bijeenkomst was.

Groetjes Debby

Gert zei

Wat ziet dat er weer mooi en netjes uit. Een behoorlijk werk volgens mij, maar het resultaat is super!

Hubertine zei

Een reactie op een oud berichtje maar een recente anonieme ontmoeting! Vandaag was ik bij Aztec Rose en ik vroeg naar het boek Bountiful Life! En ja, ze had nog één exemplaar!! Helemaal blij en zoek zojuist op google het verschil tussen Bountiful life, CW bride quilt en the bird of paradise. Kom ik op jouw blogpost en ik herken je.....je was toch in de winkel, met vertraging, voor de bee? Ik weet niet wanneer ik met deze quilt ga beginnen.....ooit! Maar ik kan al wel kijken bij andere die hem af hebben of er mee bezig zijn! Groetjes, Hubertine