donderdag 4 oktober 2012

De eerste week

De eerste week met de kleine Lotus zit er bijna op. En het is echt niet te bevatten, hoeveel zo'n puppy leert in een paar dagen; kom daar maar eens om bij een mensenkind!
Deze week is ze vrijwel helemaal zindelijk geworden! Ze doet alle plasjes en hoopjes buiten, wat wij heel erg knap vinden natuurlijk. Alleen het aan een lijntje lopen stuit op flink wat verzet nog steeds. Was het eerst geen enkele stap verzetten, nu zijn dat er "al" een stuk of zes, dus we gaan vooruit...
Ze is niet te paaien met lekkers of mooie woorden, "nee" is "nee" (we waren hiervoor gewaarschuwd van tevoren, een Tibetaantje is nogal eigenwijs), dus het zal erop neer komen, dat dit vrouwtje veel geduld zal moeten gaan hebben. Enige diva-aspiraties heeft ze ook! Mevrouw blieft niet met haar voetjes in nat gras en bepaalde soorten voer haalt ze nuffig haar neusje voor op. Maar ze windt iedereen om haar kleine pootjes, inclusief mijn stoere zoon, die het eigenlijk maar niks vond, dat er "nog zo'n bitch" (naar zijn zeggen) in huis kwam:
Het is bijna een dagtaak (maar gelukkig geen nacht-taak, want ze slaapt heel braaf van half twaalf tot ongeveer zes uur in de morgen, dus dat valt niet tegen), maar wat is ze een heerlijk ding en wat genieten we van haar:
En het is een groot plezier om haar samen te zien met onze kleindochter Floor:
Het lijkt wel of ze elkaar prima begrijpen en ze spelen echt met elkaar, dat hebben we ze eigenlijk niet hoeven leren:
Van bloggen is deze week vrijwel niets terechtgekomen, want er was wel heel veel toezicht nodig. Maar wat ik wel geweldig vond, zijn al jullie tips op mijn vorige blogpost! Ik heb ze allemaal gelezen en er heel wat toegepast! Super-bedankt daarvoor! Ik heb nu heel even een momentje om dit stukje te maken, omdat de kleine meid slaapt, maar ik hoop, dat er nu meer rust in huize Dorsman kan komen en ik ook weer een beetje tijd ga krijgen om jullie blogs eens bij te lezen en vooral om weer eens een naald op te pakken, want ik krijg bijna ontwenningsverschijnselen. Heb al een hele week niet gequilt, maar gelukkig wel een halve sok kunnen breien, dat is ook al wat...

14 opmerkingen:

Patricia zei

Wat heerlijk dat het zo goed gaat met Lotus.Tis toch wel heel wat zo'n puppy in huis die vanalles moet leren.
leuk dat Floor en Lotus het goed met elkaar kunnen vinden !

Groetjes Patricia

marijke's crea zei

O heerlijk zo je kleine pup en kleindochter te zien!
Geweldig als je zoveel al kan leren de eerste week!
Heel veel genieten en foto's maken want echt klein zijn ze maar heel kort!
En.... steekjes maken komt wel weer dat verleer je nooit, hihi!
Veel dierendag plezier!
groetjes Marijke

Lida zei

Wat een dotje! Kijk die kan tenminste lekker op schoot en spelen met zo'n kleintje! Die lomperd hier ligt naast mij te snurken, kijkt zelfs niet naar haar favoriete tv programma en zou zo'n kleintje gewoon omver walsen! Geniet maar van dit schattige beestje!
Groetjes
Lida

quilting Jeannet zei

Wat een scheetje Ageeth, zo leuk wollig, enne....dat gaat jou helemaal lukken om hem goed op te voeden, daar ben ik niet bang voor. succes er mee!

Rennie zei

Oh Ageeth wat geniet ik van dat kleine guppie. Ze is al zo mooi en zo lief. Ze draagt nu al de schoonheid van een Lotusblad, laat staan als ze straks in volle glorie tot bloei komt. Natuurlijk heb je nu even je handjes vol. Het valt ook niet mee voor zo'n puppie. Moet je alleen maar eens voorstellen hoe groot wij voor haar zijn, dus bij belonen..... je altijd wat kleiner maken. Veel liefs en snel tot ziens.

Terray zei

*SMELT* wat een schatje is Lotus zeg!
En wat lief om te zien hoe ze met Floor aan het spelen is, alsof ze al jaren de dikste maatjes zijn ;-)

Geniet ervan
Groetjes
Tertia

Miny zei

Wat schattig, we zijn al bijna een jaar zonder, als ik dit weer zie...

Groeten Miny

Tilly zei

Wat fijn dat alles goed gaat, ze ziet er prachtig uit, dat ze een beetje eigenzinnig zijn,is soms ook wel leuk. Wat schattig zo samen met je kleindochter. veel succes met de opleiding. groetjes

Yvonne zei

O Ageeth, ik smelt gewoon, wat een droppie. En zo heerlijk aan het spelen samen met Floor. Dat worden vast hele dikke vriendjes!

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat een droppie, veel plezier ermee. En ook al heb je weinig tijd om te bloggen, we willen natuurlijk wel elke week foto's zien

Phebe and Jane zei

Wat een snoepie!
Groetjes,
Marian

Heleen zei

Wat een beauty! Om op te vreten. Maar goed dat die niet hiet rondloopt want ik was acuut verkocht. En leuk zo met de kleine meid samen.

Gert zei

Oooh, wat een snoepie! Ik kan mij indenken dat hier veel tijd in gaat zitten. En helemaal super dat het ook zo goed samengaat met je kleindochter. Geniet ervan.

marloes zei

Kwam toevallig op je blog terecht wat een schatje zeg ,heb zelf een mopshondje van bijna 3 jaar nu ,maar die liep ook niet hoor in het begin steeds met brokjes beloont als het goed ging , heeft best wel even geduurd maar uiteindelijk ging ze steeds beter lopen ,je moet maar zo denken zijn net baby s alleen gaat het sneller ,en zo schattig met je kleindochter ,grace zit ook zo met mijn kleinzoon nu nog steeds zo leuk groeien echt samen op,veel plezier Gr. Marloeskreatief