dinsdag 23 oktober 2012

Een ander hondje

Omdat de produktie op creatief gebied nagenoeg stil ligt door de opvoeding van de kleine Lotus, laat ik hierbij eens even een paar foto's zien van een heel ander hondje. Het is een hondje, dat ik heb genaaldvilt van schapenwol! Ik kreeg het geheel als pakketje voor moederdag en ik heb het al weer een paar maanden af, maar had de foto's nog niet geplaatst. Het was eens even iets heel anders om me met deze techniek bezig te houden! Eigenlijk is het een kwestie van eindeloos lang met de speciale (vlijmscherpe!) naalden in de wol prikken en al doende te proberen een hond te modelleren. En na vele uren prikken en wat lamme armpjes is dit hem geworden:
Ik heb voor deze Ierse Wolfshond wel zo nu en dan "gespiekt" op de blog van een heel bekende quiltster (bedankt voor het modellenwerk, Bregje...):
Het hele hondje is een ruime 12 cm hoog. Zeker iets om vaker te doen, want het resultaat is erg leuk (vind ik), maar ook tijdrovend. En hoe is het met het echte hondje?
Heel goed! Mevrouw is helemaal zindelijk, slaapt de hele nacht door (en in het weekend slaapt ze uit) en is redelijk gehoorzaam (alleen als ze geen andere mogelijkheid heeft dan). Het aan-het-lijntje-lopen zal een kwestie worden van heeeeel veeeeel geduld, want dat is niet echt haar "ding", maar ooit zal dat ook wel goed komen. Momenteel denk ik, dat de hele wijk veel plezier beleeft aan mijn pogingen haar mee te laten lopen, en ze zich soms dramatisch op haar rug werpt, een imitatie van een jojo geeft, buikschuiver speelt of standbeeld. Aan de andere kant, ze kan wel de krant halen:
of oma's handtasje:
Maar het belangrijkste, dat ik haar nu ga leren, is om mij gezelschap te gaan houden in mijn werkkamertje; met de continue aandacht, die Lotus nodig had, had ik niet de rust om te gaan zitten handwerken. Maar zo langzamerhand krijg ik bijna afkick-verschijnselen en wordt het hoog tijd (volgens mijn man ben ik hierdoor niet te genieten...) om weer eens heerlijk te gaan quilten. Dus haar mandje en speeltjes gaan deze week regelmatig mee naar de bovenetage, dan kan Lotus aan haar opleiding tot "quilt-assistent" beginnen!

21 opmerkingen:

marion zei

je hebt een pracht van een hond geprikt. enne met de andere dame komt het helemaal goed.......

Tilly zei

O wat een schatje is het Ageeth, zie je wel het neem enige tijd in beslag, maar ze gaat het wel leren, en als quiltassistente komt het ook wel goed.

Wat een prachtig hondje heb je gemaakt, niet te geloven dat dit hondje maar 12cm is, erg mooi gedaan.
Veel plezier met je verdere (drill-oefeningen) groetjes Tilly

Quiltswaen zei

Wat een schattig ding! Dat nep hondje dan hoor! Ik ben meer een liefhebber van poezen, dus een hondje die je zo neer kan zetten vind ik erg leuk, wat knap gemaakt!
Veel plezier ook met het opvoeden van de levende versie, groetjes uit de hoeksche waard!

Marijke zei

Wat een leuke hond heb je geprikt!
Heerlijk zo'n eigenwijs hondje, komt vast goed!
groetjes Marijke

Rennie zei

Wat is ze leuk Lotus en hoe speciaal dat ze niet aan een riempje wil lopen. Een echte eigenwijze dame dus met een eigen willetje. Blijf vooral over Lotus bloggen. Ik geniet er van.

Phebe and Jane zei

Ja, ik zou ook humeurig worden als ik niet kan handwerken... Je hondje lijkt wel een teckel; die zijn ook zo eigenwijs.
Groetjes,
Marian

Rian, zei

Wat een prachtige 'bregje' heb je gemaakt. Ik wist niet dat zij 'model' had gestaan, maar moest wel meteen aan haar denken toen ik het koppie van jouw creatie zag. Een kunstwerkje.
En veel succes met de opleiding van de kleine dame-met-eigen-wil.

Anoniem zei

Prachtig, die hond die je gemaakt hebt en je eigen hondje natuurlijk ook. Groetjes Wilma

Terray zei

Wauwww wat een mooie Bregje heb je gemodelleerd!!
Maar Lotus krijgt toch de grootste "Aaaaah" gehalte hoor, zie haar slepen met oma's handtas :-)
Misschien maar een mooi quiltje voor Lotus gaan maken, kan ze daar op liggen als jij aan het freubelen bent :-)

Groetjes
Tertia

Quilt Quebbel zei

Wanneer staat je "quilt-assistente" model voor zo'n prachtig vilt-beeldje? Geweldig. En ik hoop dat je weer snel je quilt-activiteiten kunt oppakken. Lieve groet, Maria.

ineke zei

Wat een schatje en wat knap gedaan. Geld eigenlijk voor beide hondjess. Succes verder ineke

Debby zei

Wat een avonturen maak jij mee! Ze zien er allebei e wel beeldig uit!

Groetjes Debby

Else zei

Wat een lieve assistent heb jij, hopelijk went ze snel boven! Het gevilte hondje is ook goed gelukt, had je nog vingers toen je klaar was. Ik heb het ook eens gedaan maar prikte meer in mijn vingers dan het ding wat ik aan het vilten was (lol) Fijne dag verder, knuffel Else

Patricia zei

Ik vind dat toch zó leuk die hondjes die je maakt.Had ook niet gedacht dat ie zo klein was. Tis een echte Brechtje.
Maar Lotus is ook zó leuk, echt een dame met karakter volgens mij.
Gezellig zo'n assistent in spé om je heen , al zal ze je in het begin wel heel vaak willen "assisteren" :-)

Groetjes Patricia

quilting Jeannet zei

Helemaal schattig je gevilte hond zeg, mooie uitdrukking, en hoe vind oma het dat Lotus haar tasje haalt...hahaha

sylvia zei

Wat een boef, je nieuwe huisvriendje, ik zie jullie samen al op straat lopen.....uh......worstelen!!
En je vilten hondje is ook schattig, daar had je veel werk aan, maar zal nu minder aandacht opeisen.
Maar ik kan me voorstellen dat je wel weer eens een steekje wilt doen, we zijn zo verslaafd aan onze hobby!!
Succes met wandelen.....;(
groetjes, Sylvia

Yvonne zei

Wat een leukerds! Zowel de wollen als de harige! Ook al gaat mijn voorkeur uit naar de laatste, wat een heerlijk beestje is het. Veel succes met haar opleiding tot QA!

Guusje, zei

Wat een mooie hond heb je genaaldvilt, prachtig gemaakt en wat is de kleine leuk.

Marloeskreatief zei

geweldig goed gelukt je hondje ,ook ik doe dit regelmatig maar maak dan vogeltjes ook erg leuk,met dat aan of juist niet aan de lijn lopen is zo herkenbaar ik dacht ook dat grace het nooit zou doen en leren maar het is toch goedgekozen hoor hi. Hi dus geduldig blijven ,zijn ook net kleutertjes!!!! Dacht ga is even weer een kijkje nemen bij je . Maar Lotus is echt schattig !,,,gr marloeskreatief

Janine zei

Ze heeft een lief maar ondeugend koppie, en ik ben benieuwd hoe het zal gaan in je quiltlkamer. Suus vond het leuk toen ze klein was om mijn snoer van mijn naaimachine op te eten, en mijn klosjes garen te grazen te nemen.
Dus ook in je kamertje gaat de opvoeding door.
Groetjes Janine.

jolanda zei

Wat is jouw Bregje mooi geworden! Ik heb die techniek nog nooit geprobeerd en het lijkt me nog best moeilijk ook. En een heel karwei zo te horen, maar je hebt zeker eer van je werk.
Groot gelijk om de training tot quilt-assistent te gaan beginnen hihi.