zondag 8 juli 2012

Drukke zaterdag (helemaal niet erg.....)

Gisteren had ik een bom-vol dagje. Maar dat was helemaal niet erg, want het was gevuld met wel heel erg leuke dingen! 's Morgens vroeg op pad gegaan, eerst naar deze gezellige winkel:
Bij 't Quiltgebeuren in Brielle (waar ik ook lid ben van de Quiltclub) was er een zgn. "Bloggerdag" met leuke, kleine workshops, waarbij je voor een appel-en-een-ei de leukste speldenkussentjes kon maken (en die kun je natuurlijk nooit genoeg hebben). Ik koos voor een lief geborduurd kussentje met kantje:
Het was in deze vakantieperiode helaas niet zo druk, maar wel reuze-gezellig en ik had best langer willen blijven, maar er stond nog meer op mijn programma. Dus na nog door Willy en Janine verwend te zijn met een heerlijk broodje, ging ik op pad naar Zwijndrecht. Ik had namelijk een hoogst-persoonlijke uitnodiging gehad van Henk en Karen om samen met DH hun nieuwe winkel te komen bekijken. En ook daar weer een heerlijke ontvangst, dit keer met koffie-met-taart (fout!) En wat hebben ze een prachtige, ruime en lichte winkel. Hij is echt vele malen groter dan de vorige, met een groot aanbod aan stoffen en een heel praktische en grote workshopruimte. Kijk maar even mee:
en het fournituren-aanbod is echt enorm:
Maar het allerleukste was nog wel, dat ik hier het boek vond, dat al enige maanden op mijn "dit-wil-ik-echt-wel-heel-graag-hebben"- lijstje stond, namelijk deze:
Dit boek is geinspireerd op de geschiedenis van de meisjes van de textielweverij van Lowell in Massachusetts, begin jaren 1800. Het bevat prachtige quiltpatronen, waarvoor Marcus Fabrics binnenkort een aparte lijn uitbrengt. Beetje in de stijl van de Phebe, maar de applicatie is ook voor beginners goed te doen, dus als je niet over de Phebe heenziet is dit een goed alternatief. Ik dacht, dat het boek alleen nog maar in de USA verkrijgbaar was, maar Karen had het dus gewoon in de kast staan en natuurlijk ging het toen met mij mee naar huis (het was het laatste exemplaar, maar nieuwe boeken zijn in bestelling...). Kijk even mee:
Het bleef nog tot lang na sluitingstijd erg gezellig en ik werd ook nog door Karen verwend met 3 schitterende f.q.'s, die heel bruikbaar zijn voor een "appliholic" als ik:
Jullie zien, dat ik dus in verschillende quiltwinkels in mijn regio kom, daar bij allemaal even veel geniet van toch weer een heel verschillende sfeer en een ander aanbod. Ik vind, dat dat toch moet kunnen, en de winkeliers vinden dit allemaal prima. Uiteindelijk gaat het toch bij iedereen om het genieten van onze heerlijke quilthobby, en dit delen met anderen, zo elkaar te stimuleren en te helpen. Ik heb gisteren in ieder geval weer veel inspiratie opgedaan en heb zeer zeker genoten van een dag met andere gezellig quilters! 's Avonds kwam er niets meer uit mijn handen, maar heb ik natuurlijk zitten bladeren in het nieuwe boek (ik heb acuut meer tijd nodig...!) en genoten van de film "The Duchess" en het 1e deel van "The Borgia's". Ik kijk heel weinig tv, maar voor kostuumdrama's maak ik een uitzondering!

19 opmerkingen:

Noa zei

Deze winkel staat bij bij ook nog op het lijstje

Romelia's Cottage zei

En zo is het maar net Ageeth! Lekker overal genieten van ieder z'n aanbod en specialiteiten. Tot volgende week, liefs Wendy

Lida zei

Schitterende stofjes en wat jammer dat mijn zaterdag al overvol zat! Ik hoop deze week de winkel te gaan bewonderen, maar of dat gaat lukken! Prachtige stofjes en veel plezier met je borduursteekjes,
Lida

Tilly zei

Je hebt een leuke dag gehad, wanneer ik weer eens in NL ben ga ik zeker naar de nieuwe winkel kijken. Mooi boek heb je aangeschaft. groetjes

Judith zei

Ageeth, ik ben het helemaal met je eens. Natuurlijk moet je ook bij een ander kunnen komen, juist vanwege het verschillende aanbod, de mensen, de inspiratie die je overal op doet, net een ander gebruik van stoffen en/of materialen. In mijn ogen doe je (los van al die winkeliers) met name jezelf te kort door je te beperken. Vooral niet doen is mijn advies. Fijne zondag en wat een prachtig boek, die wil ik ook wel..............

Patricia zei

Leuk de foto's van de nieuwe winkel van Aztec Rose. Zal er binnenkort zeker een kijkje gaan nemen, tis zelfs op fietsafstand.
Mooi boek heb je gekocht en mooie stofjes.
Kostuumdrama's blijven heerlijk he :-)

fijne zondag !

groetjes patricia

sylvia zei

Ik zie in de reactie van Patricia dat de ene winkel de vernieuwde winkel van A_R is, wat is de andere winkel???
Je had wel een dag met smullen, zo!!
Mooie kostuums, he, in The Duchess!!! Daarvoor alleen had ik de tv aanstaan.......;)
groetjes, Sylvia

Rennie zei

Wat een heerlijke dag heb je gehad. Geweldig gewoon. Je hebt volkomen gelijk en ik deel je waarden en normen. Lof aan een ieder die de guts heeft onze hobby zakelijk te steunen, uit te komen voor een eigen identiteit en zich een rotje werken om ons quiltsters te ondersteunen. Stap in de positieve energie en laat gezwam, gezeur, gefit of whatever lekker links liggen. Daar schiet je niets mee op, het maakt je niet rijker en alleen maar armer. Ik geniet van je blog en hoop je snel weer te zien.

Supergoof zei

Wat een TOPDAG!
Ik hou van binnenkijkjes in andere winkels, nu wil ik hier ook graag naar toe! Voor mij niet echt bij de deur, maar dat is nu net zo leuk.
Niks gezelliger dan een dagje weg, en als aandenken mooie lapjes mee naar huis.
En dat boek,... oeioeioei, dat staat ook op mijn lijstje,...
Fijne avond en tot de volgende keer!
:o)

jolanda zei

Dat lijkt me echt een prachtige winkel... daar ga ik ook zeker eens naar toe hoor!
En wat ben je lekker verwend met die mooie stofjes. Het boek ziet er ook erg mooi uit... ben benieuwd wat je eruit gaat maken. ;-)

Marijke zei

Wat een leuk verslag van een gezellige dag, ben wel een paar keer in de oude winkel geweest, maar deze nieuwe nog niet!
Leuk dat je mij even laat binnenkijken!
fijne dag, groetjes Marijke

sylvia zei

had ik dus jouw verhaal niet helemaal goed gelezen, de naam van de winkel was me totaal ontgaan!
ik ben nog weleens in het oude Quiltgebeuren geweest en voor die tijd vaak in de oude winkel (Quiltnaald?)
Wat een mooie winkel is AR, ik heb er regelmatig online besteld, altijd snel en netjes verzorgd!!!
Dank voor je reactie, groetjes Sylvia

Annelein zei

Wat een gezellige dagje!!!

En het borduurwerkje dat daar ligt... jammie...

Anoniem zei

Wat een heerlijke quiltwinkel- en bloggerdag heb je gehad. En ik kijk rijkhalzend uit naar dit boek: die van mij is onderweg vanuit Amerika. Alsof ik nog niet genoeg te doen heb ;-)

Unknown zei

Leuk om even met je mee te mogen winkelen. Ben in beide winkels 2 jaar geleden geweest. En leuk dat ik dan meteen Karens nieuwe winkel kan zien. Want het is helaas niet bij me om de hoek. Mooie aankopen maar dat kan ook haast niet anders.

Anneke zei

Nou ik zie wel dat jij je zaterdag heel vervelend heb doorgebracht!!
Leuk hoor!!!!
Mooie winkel geworden ben er in een grijs verleden eens geweest en toen vond ik het een beetje onoverzichtlijk.
Helaas kon ik niet naar bloggerdag komen i.v.m nachtdienst anders had ik ook wel even gekomen is toch altijd weer gezellig bij Janine en Willy.
Nou geniet van je nieuwe aanschaffen!!

groetjes Anneke

Miranda zei

Wat had ik weer veel bij te lezen! Krijg je als je even onderduikt weg van blogland. Maar je hebt leuke dingen gemaakt en bezocht! Groetjes van mij

Hennie zei

Wat ziet dat er gezellig uit zeg, jammer dat die winkel zo ver weg is, nou ja als ik eens in de buurt ben.
Prachtig boek heb je gekocht ! ! !

Groetjes Hennie.

Ansje zei

Lijkt me een SUPERboek Ageeth! Dat was waar je het vanmorgen over had zeker? Groetjes Ansje