vrijdag 15 juni 2012

Zalig uit-quiltshoppen geweest en ook niet stilgezeten

Gisteren even tijd gemaakt om met quiltvriendin Lydia een uitstapje te maken naar De Quilthoeve in Naaldwijk. Heel dom, dat ik mijn fototoestel vergeten was, want wat is het daar toch altijd heerlijk sfeervol, met super-gastvrije ontvangst, dit keer zelfs met "koffie-met", dankzij een lieve mevrouw uit Vlaardingen, die van- daag jarig is (als je dit leest: Van Harte!) En natuurlijk hebben we uitgebreid genoten van de prachtige stofjes, boeken, kantjes, borduurspullen en andere hebbedingen. Uiteraard ging er weer wat mee naar huis, omdat het nodig was (het linker-stapeltje, voor Phebe en Jane) of voor-de-heb (het rechter-stapeltje, met de super-romantische stofjes, waarvoor ik al een mooie bestemming in gedachten heb) en mooi garen voor stitchen en lief kant en bedeltje. Het stofje bovenin is een linnen lapje met bloemetjes, dat ging gewoon mee omdat het zo heel erg onweerstaanbaar was. En ook nam ik dit tijdschrift mee, omdat ik dat nog niet kende: Thuis heerlijk in zitten bladeren, en het is me toch leuk! Helemaal mijn smaak met mooie binnenkijk-reportages, recepten en zelfmaak-suggesties. In het blad zitten bijv. ook bladwijzers, kartonnen platen voor het maken van cadeaudoosjes en een deurhanger. Echt een blad, wat ik vaker zal gaan kopen. Even meekijken: Uiteraard heb ik deze week ook nog wel wat anders gedaan dan gewinkeld. Ik heb juist veel tijd voor mijn creatieve dingen, want Floor is met haar papa en mama op vakantie in Italie, dat scheelt 2 dagen in de week. Deze zijn natuurlijk snel gevuld met andere dingen! Heb eerst de enigszins verwaarloosde tuin eens flink onder handen genomen (lees: heel veel onkruid gewied!) en ben vooral bezig geweest - en hier moet ik mezelf echt toe aanzetten - met het machinale quiltwerk van de Kerstquilt. Gelukkig ben ik nu met het laatste blok bezig, en dan nog de borders... Ik geloof, dat ik het voortaan maar bij handquilten houd. Voor het eerst ook iets gemaakt van Tilda, op verzoek van jongste dochter. Ik had haar kamer opnieuw behangen en nu wilde ze, in deze stijl, dus wat Tilda-spulletjes. En als eerste heb ik voor haar een paardje gemaakt: En ik ben aan de rol geweest! Helemaal verslaafd geraakt ben ik aan het mee- breien met de breirol van Willeke, die zij publiceert op haar weblog anneleindesign.blogspot.com Ik had nog nooit ajour-gebreid, en soms moet ik wat achteruit-breien, maar tot zo ver is het gelukt en ik ben er trots op! Kijk eens wat mooi: Even van dichtbij: En dan straks zo'n rolletje, dat met een lief kantje erom een plaatsje ergens in huis gaat krijgen, zoals een merklap voor borduursters, als een soort proeve-van-bekwaamheid voor breisters. Ik verheug me al op het volgende deel. Iedereen nog een heel fijn weekend gewenst; ik heb gehoord, dat het prima quiltweer wordt (nee, geen tuinier-weer...)

13 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wat een gezellig logje Ageeth. Je hebt prachtige stofjes gekocht, heerlijk dat je zo goed geslaagd bent. Het tijdschrift ziet er ook erg leuk uit. Weer eens wat anders dan J de A. En wat een productie, je kan wel zien dat Floortje niet zo veel van je tijd vraagt. Schitterende breirol! ik ben bezig met die van Jookies...ik heb al twee naalden gedaan....allebei recht * U *
Fijn weekend! en inderdaad, Quiltweer!

Phebe and Jane zei

Goh, jij bent druk geweest. Je breirol wordt prachtig. Ik moet me echt beheersen om niet mee te doen. En wat een leuk tijdschrift laat je zien. Ik ga eens kijken of ik dat hier in de buurt kan vinden. De quilthoeve lijkt me zo leuk,maar het is voor mij zo ver weg. Wie weet kom ik komende vakantie eens in de buurt daar.
Fijn weekend!
Marian

Rennie zei

Leuk om te lezen dat je weer zo'n leuke tijd hebt doorgebracht in onze lievelings winkel. Altijd zo sfeervol en wat je meegenomen hebt is niet mis. Prachtige stofjes en dat boek ziet er wel erg leuk uit!

Patricia zei

Grappig, ik ben vandaag naar de Quilthoeve geweest en heb daar ook een stapeltje stofjes gekocht. Een paar van jouw mooie stofjes heb ik ook in mijn handen gehad :-)
Die breirol is mooi zeg, leuk idee.
En dat paardje is leuk hoor, met dat mooie behang erachter.
Je heb je vrije tijd goed besteed ;-)

fijn weekend

groetjes patricia

neeftje zei

Wat een feestje! Heerlijk!

Lida zei

Je hebt jezelf heerlijk verwend, met geweldige stofjes en beeldschoon blad, je breirol ziet er echt gaaf uit en dat paardje is echt geweldig! Zoiets inspireert anderen en ik zal dus binnenkort ook wel een paard gaan maken! Sorry!! Prachtig bij dat behang!
Fijn weekend,
Lida

Nardy zei

Heerlijk dagje lijkt me en prachtige aankopen heb je gedaan; dat is echt genieten. Wat wordt je breirol leuk! Dat blad ziet er inderdaad leuk uit, ik wacht op de simply vintage no 3, die ik bij de Quilthoeve besteld heb, afwachten nog. Fijne dag, groetjes Nardy

Tilly zei

Je bent goed geslaagd bij de quilthoeve, wat een leuke spulletjes.
Het paardje is ook prachtig geworden. Complimenten voor de breirol, ziet er prachtig uit. Veel plezier met alles. groetjes

sylvia zei

Wat een prachtige lapjes, Ageeth!! Wat is het daar toch altijd gezellig, he, in de Quilthoeve: wacht maar tot ik weer zelfstandig kan functioneren, dan maak ik een heleboel winkels onveilig!!

en jij hebt Willeke's laatste patroon klaar, zie ik! Ik ben er gister 2x aan begonnen en evenzoveel keer weer uitgehaald! Ik ga zo nog een poging wagen: in alle rust......;)

groetjes, Sylvia

Guusje, zei

Je hebt erg mooie aankopen gedaan en wat wordt je breirol mooi. Het is zo leuk om eraan te werken.

Debby zei

Nou, jij hebt zeker niet stil gezeten!! Mooie lapjes en je had ze gewoon nodig:-)! Mooi paardje voor je dochter, zou ik ook nog eens.....

Groetjes Debby

Dorine zei

Lang niets van me gehoord. M aar nu toch even wat een leuk blogje schrijf je toch.zo gezellig net of ik op de koffie kom.En die brei rol. Je hebt me aangestoekn. Alleen ga ik eerst die van kookies maken lijkt me simpeler!! Of toch dievan jou heb het katoen nog in huis van een baby dekentje.

Annelein zei

Komplimenten hoor Ageeth, je rol wordt prachtig! Knap hoor als je dit allemaal breit zonder ervaring met ajour...