donderdag 17 november 2011

Moeilijk kiezen en..... handquilten!

Gisteren had ik weer handquilt-les in de heerlijke sfeer van
De Quilthoeve in Naaldwijk. En natuurlijk wordt er na afloop van
de les even gesnuffeld in het verleidelijke lapjes-aanbod. Daar kwam
ik een stofje tegen, wat waarschijnlijk, dacht ik althans, goed zou passen
als border om de "Spring Baskets" quilt en daarom heb ik er een fq van
meegenomen. Thuis alles uitgelegd op de vloer, meningen van DH en DD2
gevraagd, vanmorgen gekeken bij daglicht (nog wel wat schemerig door
de mist) en ...... ik kom er echt niet uit.
Qua kleur vind ik het heel fraai, zeker met een heel diep donkerrode
bies ertussen, maar het patroon.... ik twijfel. Is het niet te "priegelig"
bij de applicaties en moet ik op zoek gaan naar een stofje met een
grotere print in deze kleurstelling? Graag hoor ik de mening van
degenen, die mijn blog lezen, want ik weet, dat daar een aantal heel
deskundige quilters bij zitten.

Dus, ik hoop, dat de foto beetje duidelijk is: het gaat over het stofje
rechts op de foto en het kleine strookje donkerrood daartussen (sorry,
het juiste kleurtje wat ik wilde, had ik maar een klein lapje van).En natuurlijk willen jullie weten, hoe het was op de handquilt-les.
Geweldig inspirerend weer, natuurlijk! Ik had het huiswerk gelukkig op
tijd af en de steekjes werden goedgekeurd! Niet dat ze al helemaal perfect
zijn, maar het begint te komen....
Hierbij een close-up van mijn werkje, ik hoop, dat het een beetje te zien
is op de foto, want wit-op-wit blijft lastig fotograferen.


En verder kwam ik in de welbekende supermarkt van Appie deze sympathieke
aktie tegen van Innocent-smoothies:


kleine flesjes fruitsmoothies, met schattige, kleine gebreide mutsjes, die door
heel veel vrijwilligers zijn gebreid. Van elk verkocht flesje gaat 20 cent naar
het Nationaal Ouderenfonds, die straks in december gezellige kerstdiners
organiseren voor eenzame ouderen. De flesjes zijn alleen in november te
koop, en wij hebben er al heel wat meer op dan de 3 flesjes op de foto, want
ze zijn ook nog eens ontzettend lekker!

16 opmerkingen:

Lida zei

Ik vind het stofje er prachtig bij passen, je blokken zijn ook heel fijntjes en van veel verschillende stofjes, dus prima! Je steekjes zien er prachtig uit en die smoothies lust ik ook graag! Fijne dag,
Lida

Mupminoes zei

Ik vind de rand qua kleur heel mooi, maar de print vind ik te druk

quilting Jeannet zei

Ohh, Ageeth, ik reken mijzelf niet tot de SUPER quiltsters hoor, daar zijn anderen voor, maar ik wil er wel wat over zeggen, ik vind de print ook een beetje te druk, tav de applicaties, dan zou ik voor ene wat grovere print gaan die meer bij de applicaties past, de kleuren zijn prima, niets mis mee, maar de print, mwah, maar goed, zoveel mensen zoveel smaken, dus doe wat je hart je ingeeft!!

Hartelijke groetjes, jeannet

Phebe and Jane zei

Wat heb je dat patroon mooi gequilt zeg!
Wat betreft je randstof: ik vind het heel moeilijk om anderen te adviseren wat betreft stof- en/of kleurkeuze. Ik weet wel wat ik zelf mooi vind, maar heb gemerkt dat dat nogal afwijkt van de gemiddelde quilt-mening. Dus vooruit voor wat het waard is: ik zou wel het kleine randje kiezen, maar de rand verder heel rustig houden. Bijvoorbeeld dat lichtblauw wat je in dat linker vaasje hebt zitten.
Veel succes met het kiezen.
Groetjes,
Marian

marijke's crea zei

Ha Ageeth,
wat een prachtige blokken zoooo mooi!!!!
Uhhh mijn mening over de rand ...
Je quilt is over het algemeen wat poederkleurig en de randstof is veel dieper/donkerder van kleur en een tikkie druk aanwezig....
Maar... het blijft altijd jouw quilt jij bent degene die hem maakt en mooi moet vinden jouw keus is altijd het beste voor deze prachtige quilt!
Ja een rand kopen is heéééél lastig zit ook zelf met een quilt waar ik nog geen goede randstof voor kan vinden....
Groetjes Marijke

Els zei

Ha die Ageeth, meis eigenlijk weet je het wel anders twijfelde je niet zo. Weg doen die lap en iets anders zoeken. Zodra je er een goed gevoel bij hebt dan weet je dat het voor jou er bij past. Succes!

Guusje, zei

Wat betreft de keuze voor de rand, ik vind hem zelf te druk, ik zou of voor een grote print kiezen of voor een hele kleine. Je handquiltwerk ziet er erg mooi uit en de smooties erg leuk. zodra ik weer naar de winkel kan ga ik er ook wat halen.

Debby zei

Hoi Ageeth,
ik heb gisteren ook les gehad in Naaldwijk. Hand-applicatie van Ted Storm. Vandaag nog en morgen, zo gezellig!

Groetjes Debby

huismuzz zei

Van kleurstelling weet ik niet veel, heb er zelf ook nogal moeite mee. Maar gevoelsmatig lijkt me de rand wat te druk en te hard. Aan de andere kant, als je het in het geheel ziet afgemaakt enzo dat het toch wel staat. Tsja aan mij heb je dus niks :)
Maar je blokken en je huiswerk vind ik mooi !

Groetjes Patricia

Karen zei

The basket blocks are so pretty. Well done!

jolanda zei

Zo zie je maar dat smaken verschillen, want persoonlijk vind ik het stofje er juist heel erg mooi bij passen! Ik denk juist dat wanneer je een stofje met een grotere print zou nemen, deze print teveel zou opvallen en juist te druk zou worden. Door het 'priegelige' van deze print valt de print juist een beetje weg en blijft de kleurstelling over als je begrijpt wat ik bedoel. ;-)
groetjes, Jolanda

Ulla's Quilt World zei

Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! :)

Miranda zei

Ik ben het helemaal met Els van Bobbin eens...maar snap ook dat je lapjes klaar wil hebben zodat je daar heerlijk mee verder kunt. En toch blijft de keuze bij jou...daar kunnen wij niks aan veranderen...je duimquilten diet er goed uit, en he, ook hier zie ik al duidelijke vorderingen na die eerste steekjes. Moet zeggen dat ik het een verslavend lapje vind en moet nu nog een halve veren kransje maken...En die smooties zijn zo verslavend! Gelukkig maak ik ze tegenwoordig zelf, maar voor dat goede doel zal ik gauw ook nog wat van die mutskes binnenhalen. Quiltgroetjes

Marja Visscher zei

Dag Ageeth,
Wil even terugkomen op het azijn verhaal voor de hondenoren. Het beste is om een grote spuit bij de dierenarts te halen. Ten eerst staat daar een verdeling op zodat je de goede dosering hebt. Ik doe met die grote spuit één oor: 10 azijn en 20 water. Doe ik wel lauw water anders krijgt hij zo'n koude scheut in zijn oor. Maar het helpt goed. Je moet de bacterie wel echt uitroeien, dus een dag of vier vijf volhouden. Heb er erg in dat je de oren althans de 'flappers' aan de binnenkant droog maakt daarna, want dat vocht dat schijnt eczeem te kunnen veroorzaken. Ik spoel die oren wel ergens waar het er tegen kan, want hij schudt daarna flink en dan ruikt alles naar azijn. Succes hoor!
Lieve groet, Marja

Marja Visscher zei

Dag Ageeth,
Wij hebben Jan Schep, die is nogal ondernemend op het gebied van alternatieven. Ik heb ook wel een ander middel van hem gehad dat hij uit Duitsland moest laten komen omdat het hier in Nederland niet verkocht mocht worden. Maar laatst vertelde hij dat de regels zijn veranderd en dat het nu gewoon verkrijgbaar is. Ha, ha, anders had ik je dit ook niet geschreven hoor, om Jan te beschermen. Schep heeft ook konijnenspreekuur voor de inentingen. Dat is dan goedkoper dan dat je individueel naar hem toegaat voor een inenting. Hij vertelde dat je met zo'n flesje wel zes konijnen kunt enten. Doet hij er één dan gooit hij het flesje weg. Vandaar dat speciale konijnenspreekuur dan worden ze allemaal achter elkaar tegen minimale kosten geënt. Verder heeft hij ook een eigen visie op de jaarlijkse prik voor de honden. Vaak geven dierenartsen elk jaar de complete coctail. Volgens hem is dat niet nodig en doet hij een bepaald gedeelte juist het andere jaar. Noemen ze publiek- of klantvriendelijk, toch?!
Fijne dag nog! Lieve groet, Marja

Heidi zei

Hoi Ageeth! Blij te horen dat alles goed gaat met Ted's cursus! Over dat lapje - mooie rode kleur, maar de "paisleys" or het cashmere patroon heeft een beetje aanwezig lichte figuurtjes er in. Ze lijden mijn ogen af, weg van de blokken.....Ik zou het "live" moeten zien, maar ik heb mijn twijfels erover....
Verder, hoop ik je gauw te zien bij de volgende Bee! Heb je gemist!! Ik stuur ook een knuffel aan Donnie!
liefs,
heidi